Ruoka

Mummin kardemummakakkuun lusikoidaan reilulla mitalla maustetta – Viola tuunaa kakun juhlavaksi makealla kuorrutuksella 

Kardemummakakku on periytynyt mummilta Violalle. Helposti sekoittamalla valmistettava kuivakakku tuo mielettömät tuoksut keittiöön. Katso, millä herkullisella kuorrutuksella Viola tuunaa kakun juhlavaksi!

Kardemummakakku on ihastuttanut Violan juhlissa aina. Mummin luottoresepti päätyi myös keittokirjaan, joka on ylistys talvelle. Taitavan valokuvaaja-graafikko Viola Minerva Virtamon Nordic Winter Cookbook – talven makuja juhlaan ja arkeen (Cosy Publishing) syntyi rakkaudesta jouluun ja sesongin leivonnaisiin.

Lue myös: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

Violan perheen joulu on ollut aina yltäkylläinen. Mummin notkuvista joulupöydistä Viola on poiminut yhtä sun toista ideaa vuosien saatossa. Pikkutytöstä lähtien leipomista ja ruoanlaittoa harrastanut Viola kokosi parhaat talven ja joulun ajan reseptinsä yksien kansien väliin. Nyt mummin kardemummakakusta voivat nauttia muutkin.

Nordic Winter Cookbook – talven makuja juhlaan ja arkeen (Cosy Publishing) julkistamisjuhlissa juhlittiin kolmen sukupolven kanssa.  Myös Violan mummi pääsi juhlistamaan lapsenlapsensa menestystä. Vieressä (vas.) istuu Violan äiti Ulla-Maija Lähteenmäki. 
Nordic Winter Cookbook – talven makuja juhlaan ja arkeen (Cosy Publishing) julkistamisjuhlissa juhlittiin kolmen sukupolven kanssa.  Myös Violan mummi pääsi juhlistamaan lapsenlapsensa menestystä. Vieressä (vas.) istuu Violan äiti Ulla-Maija Lähteenmäki.  Kuva: Sanna Mansikkamäki 

Kuivakakut eli kahvikakut ovat suomalaisten suosikkeja

Suomalaiseen juhlaan kuuluvat kahvikakut. Kahvikakut eli kuivakakut ovat kokeneet uuden tulemisen, joka näkyy myös sosiaalisen median kanavissa juhlien aikaan. Kahvikakkuja leivotaan enemmän kuin koskaan ennen ja uusia reseptejä himoitaan sekä niistä esitellään kuvia Instagramissa ja Tiktok-kanavissa.

Helpoimmin kahvikakku leivotaan sekoitettavasta taikinasta. Vatkatun kuivakakun koostumus on erilainen kun sekoitetun. Uusin tapa on tehdä taikina tehosekoittimessa. Blenderikakusta on tullut myös erityisen suosittu.

Lue myös: Kuivakakku on aina nappivalinta – kokosimme herkulliset reseptit, joilla onnistut!

Kardemummakakku on ällistyttävän helppo tehdä

”Tämä kahvikakku on yksi mummini tunnetuimmista taidonnäytteistä,” Viola kertoo.

Violan mummi on leiponut helppoa kardemummakakkua niin arkeen kuin juhlaan vuosikymmenet. Ei ihme, että kakku pääsi kirjan sivuille. Se on uskomattoman helppo tehdä, eikä siinä ole kuin muutama raaka-aine. Kakun salaisuus piilee yhdessä mausteessa.

”Kardemumma on kakun salaisuus. Sitä pitää olla paljon. Siis todella paljon. Ohjeessa kardemummaa laitetaan 12 grammaa, joka on noin kolme suurta ruokalusikallista. Se tekee kardemummakakusta täydellisen,” Viola neuvoo.

Kardemummakakku sopii hyvin joulusesonkiin. Joulupöytään pitää saada monenlaista herkkua, ja siksi valmistelut on hyvä aloittaa ajoissa.

”Maailman simppeleimmästä kakkuohjeesta syntyy todella herkullinen kakku, joka maistuu kaikille ja jonka voi valmistella juhlaan jo monta päivää etukäteen.”

Viola on yksityiskohtien rakastaja, ja siksi kardemummakakku sai vielä mummin ohjeen lisäksi viimeisen säväyksen trendikkäästä kuorrutuksesta. Kuorrutus kruunaa kakun ja viimeistelee sen ulkonäön.

”Ruskistettuvoikuorrutus on oma lisäykseni tuomaan kakkuun ripauksen juhlavuutta, mutta ohje toimii ilman kuorrutustakin, jos haluaa päästä todella helpolla,” Viola vinkkaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummin kardemummakakkuun lusikoidaan reilulla mitalla maustetta – Viola tuunaa kakun juhlavaksi makealla kuorrutuksella 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.