Suklaapossu

Parhaat punaherukkaleivonnaiset - TOP11 plus 1

Jogurtti-punaherukkapiirakka

Punaherukkakausi on alkaa olla parhaimmillaan. Itse olen kunnon punaherukkafani ja marjoja tulee syötyä joka kesä reilut määrät sekä suoraan pensaasta että kaikenlaisissa leivonnaisissa. Niitä päätyy reilusti myös pakkaseen, josta marjoista saa talven aikana tehtyä mm. smoothieita ja puuroja. Käytyäni pari viikkoa sitten pensailla, aloin täyden punaherukkakulhon vieressä miettimään erilaisia uusia ideoita, kunnes huomasin miettiväni aina uudestaan ja uudestaan samoja leivonnaisia, joita olen kokeillut jo aiemmin. Tajusin, että nuo päässä pyörivät ohjeet ovatkin niitä parhaita ohjeita, joita olen testaillut, joten päätin kerätä ne tähän samaan postaukseen myös teille lukijoille vinkiksi.

Tässä tuleekin Suklaapossun TOP11-parasta punaherukkaleivonnaista. TOP11 sen takia, että olin jo kirjoittanut valmiiksi TOP10-ohjeet, kunnes huomasin yhden erittäin ihanan ohjeen puuttuvan. Extrana lopussa vielä yksi ihana, joululahjaksikin sopiva idea, jonka tekeminen kannattaa aloittaa miltei samantein, jotta se ehtii tekeytyään Jouluksi valmiiksi. Eli ehkä kyseessä onkin TOP12… No mutta aloitetaanpas leivonnaisohjeilla. En osannut päättää ohjeiden paremmuutta, joten ne eivät ole missään järjestyksessä. Mutta jokainen ohje on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Monet näistä ovat jopa maistuneet myös yhdelle syöjälle, joka ei kovin paljon punaherukasta välitä.

Aloitetaanpas sitten.

1. Valkosuklaa-punaherukkamuffinssit valmistuvat ilman vatkainta, vain sekoittamalla aineet yhdessä kulhossa yhteen. Makea valkosuklaa ja kirpeä punaherukka ovat nappipari.

Punaherukka-valkosuklaamuffinssit

2. Maisemakahvilan piirakkaa muistuttava murupiirakka punaherukasta on ihanan kostea ja mehevä monikerroksinen piirakka. Ihan parhaimmistoa! Piirakka on kaiken lisäksi myös munaton.

Punaherukka rahkapiirakka on maisemakahvilapiirakan tapainen munaton piirakka

3. Punoffee eli punaherukka-kinuskipiirakka muistuttaa banoffeeta. Punaherukoiden kirpeys yhdessä kinuskin makeuden kanssa on vastustamatonta. Punoffee on myös munaton, mikäli pohjassa käytetyt keksit ovat munattomia. Piirakasta saa myös gluteenittoman, mikäli käyttää pohjassa gluteenittomia keksejä.

Punoffee eli punaherukka-kinuskipiirakka on kesän ykkösherkku

4. Punaherukka-jogurttipiirakka on pehmeä peruspiirakka. Jogurtti tuo piirakkaan ihanaa mehevyyttä.

Herkullinen punaherukkapiirakka on mehevä

5. Punaherukka-valkosuklaakääretorttu syntyy nopeasti ja on pelastus kiireisiin leivontahetkiin. Valkosuklaamousse yhdessä kokonaisten punaherukoiden kanssa on herkullinen yhdistelmä.

Punaherukka valkosuklaamousse kääretorttu

6. Mutakakkumaiset punaherukka-valkosuklaapalat ovat hieman tahmeita, herkullisia, makeankirpeitä paloja. Vähän kuin blondies punaherukoilla, herkullista.

Punaherukka valkosuklaapiirakka on mehevä ja mutakakkumainen

7. Punaherukka-juustokakku rapealla kinuskisella pohjalla on tämän kesän uusin punaherukkaohje. Kyllä vain oli hyvää! Tuo pohja oli erityisen herkullinen, nam! Juustokakku on munaton ja siitä saa myös gluteenittoman, jos pohjassa käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita (ja mikäli kaura sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle).

Kesäkakku kokonaisista punaherukoista

8. Kinuskiset punaherukka-pavlovat ovat pieniä marenkikuppeja, joista löytyy vaniljavaahdon lisäksi punaherukoita sekä kermakarkeista tehtyä kinuskia. Tämä on myös gluteeniton herkku.

Kinuskiset punaherukka pavlovat ovat ihania pieniä makean kirpeitä leivonnaisia

9. Punaherukat sopiva mahtavasti myös täytekakkuihin. Suklaakakku kinuskimoussella ja punaherukoilla on todella ihanaa. Mehevä suklaakakkupohja, pehmeää kinuskimoussea ja kirpeitä punaherukoita. Täydellistä!

Suklaakkakkupohja ja punaherukoita ja kinuskimoussea. Herkullista.

10. Mansikka-punaherukkatrifleen on helppo hukuttaa ylimääräiset suklaakakkupohjat tai vaikka Savoiardi-keksejä. Punaherukoiden pariksi trifleen sopii tosi hienosti mansikat.

Mansikka-punaherukkatrifle on herkullinen makean kirpeä leivonnainen

11. Tämä punaherukkacurd yllätti minut tänä kesänä täydellisesti herkullisuudellaan. Makeankirpeä curd on monikäyttöinen tahna miltei mihin tahansa makeaan leivontaan. Kokeile ja ihastu!

Punaherukkacurd

 

Tässä olivat TOP11-ohjetta Suklaapossun blogista. Valinta oli joidenkin ohjeiden kohdalta vaikea ja muutama ohje jäikin listan ulkopuolelle, vaikka ihan yhtä hyvin olisivat voineet päätyä listalle. Näin kuitenkin tällä kertaa 🙂

Lopuksi kerron vielä lupaamani joululahjavinkin ja se on punaherukkalikööri! Liköörin tekeminen kannattaa aloittaa ajoissa, sillä se on parhaimmillaan muutaman kuukauden vetäytymisen ja tekeytymisen jälkeen. Liian kauan likööriä ei kuitenkaan kannata säilöä, sillä se ei kuitenkaan säily ikuisuuksiin. Testailin aikoinaan sopivaa aikaa ja omasta mielestäni likööri oli tasapainoinen ja parhaimmillaan noin 4.5-5 kuukauden kuluttua sen tekemisen aloittamisesta. Jouluun on nyt aikaa melko tarkkaan 5 kuukautta, joten tekeminen kannattaa aloittaa lähimpien viikkojen aikana. Maku on todella hyvä ja aito. Suosittelen.

Punaherukkalikööri sopii joululahjaksi. Se on myös helppo tehdä.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat punaherukkaleivonnaiset - TOP11 plus 1

Tintsu

Aivan ihania reseptejä punaherukasta! Miten tästä osaa valita mitä kokeilla? Rakastan punaherukoita yli kaiken! Moni ei voi sietää tuoreita punaherukoita, mutta minä popsin niitä mielelläni sellaisenaan <3 Tuo punaherukkacurd taitaa mennä ensimmäisenä testiin!

Suklaapossu

Hyvä valinta Tintsu! Siitä on myös monet muut tykänneet ja tuntuu että siitä on tullut uusi punaherukkahitti tälle kesälle 🙂 Ja myös itse olisin valinnut näistä juuri tuon punaherukkacurdin. Söin jo edellisen satsin ja tekisi heti mieli tehdä lisää. Meillä myös sellaiset tykkäsivät siitä, jotka eivät tuoreista punaherukoista tykkään yhtään eli aika hyvä herkku 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *