Himahella

Herkullinen arki - Blondikeittiön helpot ja nopeat arkiruoat

 

© Tiina Rantanen

Himahella täytti marraskuussa jo viisi vuotta. Niin se aika lentää kun on paljon sanomista. Olen kotiruokalähettiläs henkeen ja vereen, mutta itsekin lapsiperheen arjen pyörittäneenä ymmärän hyvin, että hektisen elämän keskellä ruoanlaiton tulisi sujua kuin tanssi. Niinpä keräsin tähän postaukseen ruokia, joilla selviää arjesta helposti ja herkullisesti.

Yhden astian ruoat

© Tiina Rantanen

Yhden astian ruoat eli englanniksi one pot mealit ovat näppäriä valmistaa, sillä koko ruoka syntyy samassa astiassa. Kokeile näitä:

Vartissa valmista -yhden kattilan vegepasta

One pot meal: Välimerellinen broilerivuoka

One pot meal: Chorizopasta

Makumuistoja lapsuudesta: Välimerellinen pakastekala

© Tiina Rantanen

Pyöryköitä ja palleroita

Jauheliha kuuluu monien perheiden arkeen. Siitä syntyykin monenlaista ruokaa: pastakastiketta, pyöryköitä, pihvejä, kebakoita ja keittoja.

© Tiina Rantanen

Broccolineja ja kesäkurpitsalihapullia

Välimerelliset kebakot ja lämmin lohkoperunasalaatti

Päivän pikaruoka: Siskonmakkara-salviapasta

© Tiina Rantanen

Kasvisten kavereille

Vegepäivä: Härkiksellä täytetyt myskikurpitsat

Blonditiinan nyhtökaurakulho

Pulled Oats Bowl
© Tiina Rantanen

Soittajille soppaa!

Keitot ovat lämmittäviä ruokia viileinä vuodenaikoina. Ja niitä kannatta keittää kerralla isompikin annos, jotta seuraavana päivän tarvitsee vain lämmittää.

Blondin lempikeitto on jauhelihagulassi

Siskonmakkarasoppa marokkolaisella twistillä

Vartissa valmis härkisborssi

© Tiina Rantanen

Maksaa niin jaksaa

Maksa on nopeasti kypsyvä sisäelin ja mainio raudanlähde. Kannattaa kokeilla ihan arkenakin!

Retroilua: Maksaa kermakastikkeessa

Maksa on pikaruokaa! Kokeile maksaa venetsialaiseen tapaan

© Tiina Rantanen

Välipalalla on väliä

Vispipuuro on terveellinen välipala, joka odottaa jääkaapissa valmiina vaikka pientä koululaista.

© Tiina Rantanen

Klassikkoruoka: Vispipuuro

Herkullista arkea toivottaa

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Herkullinen arki - Blondikeittiön helpot ja nopeat arkiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *