ravut

Rapujuhlissa maistuvat rennot herkut

Herkkusuita hemmotellaan loppukesästä, kun kotimaisten rapujen sesonki ja riemukkaiden rapujuhlien aika alkavat ravustuskauden myötä. Mutta mitä muuta tarjolle kuin rapuja. Kokosimme tähän roppakaupalla inspiroivia ideoita rapujuhliin.

Rapujuhlien pääroolia näyttelee tietysti komea keko kirkkaanpunaisia keitettyjä rapuja, jotka kaipaavat rinnalleen ainoastaan palan paahtoleipää, muutaman tillitupsun ja tilkan voisulaa.

Lue myös: Katso parhaat vinkit rapujuhliin

Rapuja alkuun vai pääruoaksi?

Keitetyt ravut voi tarjota rapujuhlissa yhtä hyvin alku- tai pääruokana. Pääruoaksi rapuja kannattaa varata jokaiselle ruokailijalle noin 10-12 kappaletta, alkuruuaksi riittää noin 6-8 rapua per henkilö.

rapuleipä

Tarjosi ravut sitten alku- tai pääruokana, on rapujuhlien ruokapöytään joka tapauksessa hyvä varata myös muuta murkinaa, jottei juhlaväki jää nälkäiseksi.

Lue myös: Rapujen keittäminen – katso nämä 5 tärkeää vaihetta!

Etenkin vieraat, jotka eivät välitä ravuista ilahtuvat, kun juhlapöydästä löytyy myös jotain muuta rennosti sormin syötävää, kuten grillattuja maisseja, kasvistempuroita tai filotaikinaan käärittyjä mustajuuria.

rapujuhlat

Saksiniekkojen seuraksi sopivat esimerkiksi ruokaisat piiraat ja salaatit, jotka voi valmistella hyvissä ajoin ja joilla juhlaväki voi herkutella rennosti omaan tahtiin seurustelun lomassa.

Caesar-perunasalaatti on kotoinen versio amerikkalaisesta klassikkosalaatista. Keitetyt perunat tekevät salaatista ruokaisan, paahdettu saaristolaisleipä antaa pohjoismaista makua ja kastike viimeistelee salaatista makoisaksi.

vuohenjuustosalaatti

Syksyinen vuohenjuustosalaatti on hurmaavan värikäs salaatti, johon käytetään runsaasti loppukesän tuoretta satoa: salaattia, kantarelleja, raitajuuria ja luumuja.

Poro-kantarellipiiras ja ylellinen lohipiirakka ovat ruokaisia piirakoita, jotka sopivat hyvin tarjottavaksi rennoissa illanistujaisissa. Loppukesän juhliin sopi hyvin myös keltajuuri-vuohenjuustopiiras, joka saa makua ja väriä punajuuren sukulaisesta keltajuuresta.

grillifilee

Jos rapujuhliin kaipaa vielä ruokaisampaa tarjottavaa ovat esimerkiksi marinoitu paahtopaisti tai marinoitu grillifilee mutkattomia, mutta maistuvia tarjottavia.

Rapujuhlien makea päätös

Herkullisen rapuaterian päättää tietysti kuppi hyvää kahvia ja loppukesän runsaasta marjasadosta loihdittu jälkiruoka.

pavlova

Vadelmainen tiramisu tai marenkipohjainen pavlova on helppo koota tarjolle vasta kun sokerihammasta rupeaa kolottamaan.

Mustaherukka-juustokakun tai herukka-pannacotan puolestaan voi valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan.

Katso myös: Rapujen syöntiohjeet – helpot niksit rapujen kuorimiseen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rapujuhlissa maistuvat rennot herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X