Aasialainen jauhelihapannu, itämainen uunilohi ja 4 muuta ruokaa riisin kaveriksi

Paketti riisiä löytynee lähes jokaisen keittiönkaapista. Riisi on tuttu lisuke arjen aterioilla. Mutta mitä teillä syödään riisin kanssa? Maistuisiko vaihteeksi aasialainen jauhelihapannu, itämainen uunilohi tai tulinen makkarapata chili con carnen tapaan? Nappaa myös mainio resepti, jonka vuoksi riisiä kannattaa aina keittää vähän ylimääräistä.

Jauhelihan uusi ilme luodaan aasialaisin makuvivahtein chilillä, limetillä ja kalakastikkeella. Kovassa lämmössä murumaiseksi paahdettu aasialainen jauhelihapannu maistuu riisin kanssa sellaisenaan tai kivana sormisyötävänä salaatinlehteen käärittynä.

itämainen uunilohi

Mitäpä jos maustaisit uunilohen vaihteeksi itämaisin mauin? Sekoita marinadi chili-, inkivääri- ja valkosipulitahnasta sekä soija- ja kalakastikkeesta. Sudi sitä kalafileiden päälle, viimeistele kevätsipulilla sekä korianterilla ja nosta uuniin kypsymään. Aromikas jasmiiniriisi on itämaisen uunilohen paras kaveri.

intialainen tomaattijuustokastike

Intialainen tomaatti-juustokastike on pähkinöillä, kermalla sekä juustolla rikastettu kasviskastike ja siksi erityisen täyteläinen ja pehmeä. Tomaattikastike haudutetaan ensin mausteiden kanssa makoisaksi, sitten joukkoon lisätään tasaiseksi jauhettu pähkinä-jogurtti-kermaseos ja lopuksi kuutioitu feta- tai kotijuusto. Helpompaa kuin uskotkaan ja aikaa ruoan valmistukseenkin menee vain riisin kypsymisen verran.

kanacurry

Intialainen currytahna, chili ja sitruunaruoho maustavat kanacurryn vastustamattomaksi herkuksi. Bataatin kanssa uunissa meheväksi muhiva pata saa lempeyttä lorauksesta kookosmaitoa, veikeän vivahteen seesamiöljystä ja viime silauksen tuoreesta korianterista. Siis täydellistä viileiden ilmojen lohturuokaa, jonka kylkeen riisi sopii kuin nakutettu.

makkarapata

Klassikkoruoka chili con carne ei juuri esittelyitä kaipaa. Tässä reseptissä jauheliha on kuitenkin vaihtunut mausteiseen chorizo-makkaraan, joka saa seurakseen paitsi papuja myös selleriä, porkkanaa, säilöttyjä paprikoita sekä taateleita. Mausteena on kanelia, savupaprikajauhetta sekä juustokuminaa. Vaikka chili ja mausteinen makkara tuovatkin makkarapataan asianmukaista poltetta, ei se riisin kanssa tarjottuna ole liian tulinen, vaan juuri sopivan mausteinen.

Intialainen pinaatti-juustopata saag paneer

Riisi kuuluu erottamattomasti intialaisten ruokien seuraan. Saag paneer on alle puolessa tunnissa valmistuva kermainen kasviruoka, joka tehdään tofusta,  pinaatista ja aasialaisista mausteista. Jos tofu ei maistu, kokeile leipäjuustoa tai kotijuustoa. Mikäli haluat taikoa koko aterian pöytään alta puolen tunnin, nappaa kaupasta mukaan paketti pikariisiä.

kreikkalainen sipuliriisi

Jäikö riisiä tähteelle? Hyvä! Jämäriisistä, purjo- ja kevätsipulista sekä fetajuustosta ja mausteista valmistuu kreikkalainen sipuliriisi, prasorizo. Nappaa resepti talteen. Prasorizo häätää hävikin tehokkaasti ja valmistuu vikkelästi, joten se on todellinen arjen aarre.

Keitä riisiä myös näiden ruokien kaveriksi:

Intialainen_quorn_curry

Intialainen quorn curry

appelsiinikana

Appelsiinikana

intialaiset lammasvartaat

Intialaiset lammasvartaat

Ruoka.fi: Chimichurri-broileri

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti