kurttukaalikääryleet

Maukkaat kaalikääryleet kuudella eri tavalla

Kaalikääryleet ovat perinneruokaa parhaimmillaan: mehevää, maukasta ja muuntelukelpoista. Täytteitä vaihtamalla kaalikääryleistä syntyy erilaisia liha- ja kasvisversioita. Kokosimme tähän kuusi herkullista kaalikäärylereseptiä, joista löydät varmasti suosikkisi.

Perinteiset kaalikääryleet tehdään litteästä keräkaalista ja täytetään ohralla ja jauhelihalla. Kaalikääryleiden kasvisversiossa jauheliha korvataan soijarouheella ja täyte kääräistään vaihteeksi savoijinkaaliin.

Jos ei ole soijan ystävä, voi kasvis-kaalikääryleet täyttää vaikkapa porkkanaraasteella ja keitetyllä ohralla tai riisillä.

possukaalikääryleet

Possutäytteiset kaalikääryleet täytetään jauhelihan sijaan ihanan mureaksi haudutetulla porsaan niskalla. Lihan kypsyminen vaatii tuntikaupalla aikaa, joten se kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä.

 

Myös maukas karitsan jauheliha sopii hyvin kaalin kumppaniksi. Lammas-kaalikääryleet täytetään lampaan jauhelihalla ja sienillä. Kaalikääryleiden täytteeseen voi käyttää riisin sijasta ohrasuurimoita. Vaihteluksi pikkukääröille voit tehdä aineksista vuokaan leviteltyihin kaalinlehtiin kietaistun murekerullan. Valkosipuli tuo lammakaalikääryleisiin upean maun. Voitele uunipannu valkosipulivoilla ja lado kaalikääryleet pannulle. Pistele kaalikääryleiden pinnalle muutama valkosipulivoinokare ja kaada päälle siirappi ja kanaliemi.

sienikaalikääryleet

Sienet sopivat kaalikääryleiden täytteeksi myös sellaisenaan. Sienitäytteisiin kaalikääryleisiin voi silputa erilaisia metsäsieniä, kuten rouskuja.  Tarjoa mehevät  sienitäytteiset kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukoiden kanssa.

Lisää ruokaideoita kaalista:
Kaalikääryleet – näin onnistut
Kaalikääryleet possutäytteellä
Kaalilaatikko ja muita kaaliherkkuja
Himahella: Nyhtöpossu kääriytyy kaaliin
Ruoka.fi: Bulgarialaiset kaalikääryleet

Avainsanat

Keskustelu

Ihanaa, että kirjoititte perinteisen täytteen olevan ohra eikä riisi. Kotimainen ohra on edullista ja herkullista!

Kommentoi juttua: Maukkaat kaalikääryleet kuudella eri tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X