Ruoka

Kalasalaatti sopii niin lounaaksi kuin juhlavaan buffetpöytään – kokosimme Kotilieden parhaat ohjeet lohesta tonnikalaan!

Ruokaisa salaatti pitää nälän pitkään loitolla. Kokosimme parhaat reseptit lohen, siian ja tonnikalan ystäville.

Kalasalaatti on erinomainen lounas, mutta se kelpaa tarjottavaksi juhien buffetpöytään. Ruokaisan kalasalaatin pohjana voi käyttää couscousia, pastaa tai riisiä. Mainio kalasalaatti syntyy myös cevichen tapaan raakakypsyttämällä. 

Lue myös: Ruokaisa salaatti x 9

Kalasalaattii sopii moni kala lohesta kuhaan ja siiasta tonnikalaan tai vaikkapa edellisen aterian uunilohen rippeet. Tonnikalan sijaan kannattaa kokeilla myös kotimaista luonnonkalasäilykettä. Jos teet kalasalaatin cevichen tapaan, varmista kalakauppiaalta kalan tuoreus.

Ruokaisa salaatti valmistuu vaivatta lohesta

Savulohisalaatissa kala on pääosassa: Kylmäsavustetut kirjolohiviipaleet asetellaan tarjoiluvadille kapristen ja pinjansiemenien kera.  

Lohisalaatti on ihanan raikas. Salaatin juju piilee mairinoidussa fenkolissa ja raikkaassa sitruunakastikkeessa. Lohen ja fenkolin seurana on avokadoa. Pinjansiemenet tuova makuun herkullista pähkinäisyyttä. Raikas kastike niputtaa maut yhteen. 

Lohi-couscoussalaatti on taatusti täyttävä ja hiljentää kovimmankin vatsan murinan. Ruokaisa kalasalaatti kootaan keitetystä couscousista ja kylmäsavulohesta. Tilli ja kevätsipuli tuovat makuun raikkautta. 

Kalasalaatin voi rakentaa myös suosituksi kulhoruoaksi. Japanilaishenkinen lohikulho on maukasta ja helppoa syötävää, jota voi muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan. Soijakastikkeesta, seesamiöljystä ja limetinmehusta sekoitettu simppeli kastike sitoo ainekset kokonaisuudeksi.

Sushikulho on kuin osiin avattu sushirulla. Kulhon pohjalla on maustettua riisiä ja päällä grillattua kalaa ja majoneesikastiketta. Lohipalat viimeistellään kaasupolttimella juuri ennen tarjoilua. Lisäksi annokseen voi laittaa sushi-inkivääriä, wasabia ja soijapapuja.

Trendikäs sushisalaatti maistuu japanilaisen ruoan ystäville. Sushiriisi ja kylmäsavustettu lohi saavat seurakseen tuttuja makuja: inkivääriä, wasabia ja soijakastiketta. Retikka ja kurkku viimeistelevät raikkaan salaatin.

Ruokaisa kalasalaatti valmistuu tonnikalasta 

Nizzansalaatti on salaattien klassikko, jossa yhdistyvät tonnikala, kananmuna, pavut ja oliivit. Viinietikasta tai sitruunamehusta sekä oliiviöljystä valmistettu kastike mehevöittää kokonaisuuden. 

Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä pastasalaattia. 

Tonnikalasalaatti maistuu kevyenä lounaana tai vaikkapa koululaisen välipalana. Kasvisennakkoluuloisen mielestä salaatista pitää näkyä, mitä se sisältää. Tästä värikkäästä salaatista löytää jokainen lautaselleen mieleisiään makuja.

Lue myös Anna.fi: Nämä salaatit taltuttavat kovankin nälän – 6 ruokaisaa ja maukasta salaattia

Kalasalaatti onnistuu myös kuhasta ja siiasta

Kirpakassa kalasalaatissa siika kypsytetään ceviche-tyyliin sitruunaisen marinadin avulla. Raikkaat siikapalat saavat seurakseen roomansalaattia, fenkolia ja kirsikkatomaatteja.

Jos etsit vähän erilaista kalasalaattia, tartu tähän ohjeeseen. Etelä-Amerikassa suosittu ceviche eli sitrusmarinoi­tu kalasalaatti on lähtöisin Perusta. Cevichen voi tehdä lohesta, ravuista tai vaaleista kotimai­sista kaloista. Vaih­toehtoisesti siihen voi lisätä avoka­doa, tomaattia tai punasipulia. Tässä ohjeessa ceviche tehdään siiasta ja tarjotaan hauskasti salaatinlehdeltä pienenä sormisyötävänä. 

Marinoitu kalasalaatti muistuttaa eteläamerikkalaista chevicheä. Sitruunaisen raikas ja ruokaisa kalasalaatti kootaan annosmaljoihin ja tarjotaan karkarapujen kera. Salaatti maistuu alkuruokana, lounaalla tai iltaruokana leivän ja kasvisten kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalasalaatti sopii niin lounaaksi kuin juhlavaan buffetpöytään – kokosimme Kotilieden parhaat ohjeet lohesta tonnikalaan!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.