Vuosi 2017 Suklaapossun näkövinkkelistä
Vuoden 2017 viimeisiä tunteja viedään ja on hyvä hetki pysähtyä hetkeksi muistelemaan kuluvaa vuotta. Tämän vuoden aikana blogissa tapahtui yksi suuri muutos, kun Kotiliesi otti alkukesästä yhteyttä ja pyysi Suklaapossua liittymään mukaan bloggaajakaartiinsa. Kuten tiedättekin, niin Suklaapossu vastasi kysymykseen myöntävästi ja aloitti bloggaamisen syyskuun alussa Kotiliedessä. Siirto bloggerin puolelta uudelle alustalle toi samalla myös kaipaamaani muutosta blogin ulkonäön suhteen. Kotiliedessä on ollut hauskaa blogata koko tämä aika ja innolla jo odotankin, mitä ensi vuosi tuo tullessaan.
Tämän vuoden toista ilouutista en olekaan vielä ehtinyt blogissa huutelemaan. Tässä se nyt tulee. Sain nimittäin juuri ennen Joulua sähköpostiini viestin, että Suklaapossu on valittu Cision-listauksessa kolmatta vuotta peräkkäin Suomen 10. parhaan leivontablogin joukkoon. Oho, vau, hihii ja jipii! En voi olla muuta kuin tosi iloinen tästä. Ilman teitä ihania lukijoita tämä(kään) ei olisi toteutunut, joten iso kiitos teille, kun olette käyneet blogissa näin ahkerasti etsimässä ohjeita, jättämässä ihania kommentteja ja kyselemässä välillä kiperiäkin kysymyksiä. Ensi vuonna jatketaan samaa rataa, eikös vain 🙂 Ja mainitsenpas nyt samalla senkin, että jos vain kaipaatte jotain tietynlaista ohjetta tai teillä on jotain muuta leivontaan liittyvää mielessä, niin laittakaa vaikka sähköpostia sivun oikeassa reunassa näkyvään osoitteeseeni, niin saadaan toiveita ja ajatuksia eteenpäin 🙂
Siinäpä taisi olla vuoden 2017 kohokohdat ja suurimmat muutokset. Nyt on hyvä hetki käydä vielä pikaisesti läpi vuoden 2017 suosituimmat postaukset ja lemppariohjeeni. Mietin mielessäni, miten ihmeessä listaisin nuo suosituimmat ohjeet. Tällä kertaa päätin kaivaa esille Suklaapossun Instagramista tämän vuoden tykätyimmät kuvat ja niihin liittyvät postaukset. Maku ja ulkönäkö ei kuitenkaan aina kulje käsi kädessä, ja näiden lisäksi blogista löytyy huimasti muitakin herkullisia juttuja, joista keräsin muutaman tämän postauksen loppupuolelle. Tässä kuitenkin ensin Suklaapossun vuoden 2017 reilu 10 eniten tykkäyksiä saanutta instajuttua. Otsikkoa klikkaamalla pääset itse postaukseen ja ohjeeseen 🙂
Helppo kahden suklaan suklaafudge lakritsilla ja pähkinöillä (Nami, nämä eivät petä koskaan!):
Ihana kolmen suklaan juustokakku (liivatteeton) (Pumpulisen pehmeää herkkua):
Sitruunamoussetäytteinen 70-vuotiskakku suklaakakkupohjalla (simppeli, mutta hyvä yhdistelmä):
Pikainen mansikkakakku kulhoon (aah, oispa kesä jo):
Älyttömän hyvä mustaherukkainen juustokakku (liivatteeton) (kuten otsikkokin kertoi, älyttömän hyvä):
Kahden suklaan juustokakku (liivatteeton) (kuten kolmen suklaan kakku, mutta vähempi suklainen):
Vietävän hyvä After eight-juustokakku (suklaista, mutta niin raikasta):
Pesto-broileri-voileipäkakku (uuden makuinen voileipäkakku, ei huono):
Minttuinen dominojuustokakku (liivatteeton) (helposti hyvää):
Mustaherukkajuustokakku suklaakakkupohjalla (tätä voisin syödä vaikka heti!):
Helpot ja nopeat minttusuklaafudget (marmoroimalla nättejä fudgeja):
Lohivoileipäkakku, jossa koristeena kaunis sipulista tehty kukka (sipulista tehty kukka koristaa suolaisen kakun):
Noih. Tuossa oli Instagramin suosituimmat kuvat, joista suurin osa oli myös toooodella herkullisia! Ja loput ainostaan tosi herkullisia 😉 No mutta oli miten oli, joukosta jäi selvästi puuttumaan muutama erittäin hyvä ohje ja laitankin ne nyt tähän alapuolelle. Nämä ohjeet ovat sellaisia, joita voisin tehdä vaikka samantein. Tuo tarkoittaa sitä, että ne ovat niin hyviä, että maistuisivat ainakin itselleni koska tahansa herkkuhampaan kolottaessa. Ja vaikka tällaisellakin hetkellä, kun herkkuja on juuri tullut syötyä eli herkkuhammas on hiljaa. Eli yllä olevien lisäksi tässä on vielä muutama oma suosikkini vuodelta 2017:
Suussasulava tiramisujuustokakku uunissa:
Nopea ja maukas mustikkapiirakka murupäällisellä (munaton ja maidoton:
Ihana paistettava sitruunainen juustokakku:
Helpot ja mehevät mustikkamurumuffinit:
Ihanat pehmeät mokkapalat (maidoton ja munaton):
Lime-valkosuklaa-nakukakku (liivatteeton):
TÄMÄN POSTAUKSEN MYÖTÄ TOIVOTAN KAIKILLE OIKEIN IHANAA VUODENVAIHDETTA JA MAUKASTA TULEVAA VUOTTA 2018!
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuosi 2017 Suklaapossun näkövinkkelistä
Oot kyllä niin mahtava tyyppi että ei ole suosiosi yhtään yllätys ? Ihania herkkuja nämäkin kaikki! Aina olet tarkka resepteissäsi ja autat kaikkia ystävällisesti!
Mä pääsin muuten jouluaattona maistamaan siskon tekemänä tuota tiramisujuustokakkua, täyte oli ihan älyttömän pehmoinen ja hyvän makuinen. Pohjan keksit oli mun makuun aika märkiä ja mietin että toimisiko ne myös ilman kostutusta. Jos keksit kuitenkin saa täytteestä uunissa kosteutta. Mutta makuasioitahan nämä tietysti ovat ?
Voi kiitos Taru kauniista sanoistasi! <3 Tuo oli niin ihana kuulla 🙂
Se tiramisukakun pohja on tosiaan tosi märkä. Itsekin mietin pitkään, että olikohan se vähän turhankin kostea. Muistelin samalla niitä kaikiia italiassa syömiäni tiramisuja. Vaikka kaikki olivatkin erilaisia keskenään, niin kaikissa oli kuitenkin tosi kosteat (osassa aivan litimärät) keksit/kakkupohjat, joten annoin sen olla tässäkin. Mutta tosiaan kuten sanoit, makuasioita ja keksit voi jättää halutessaan myös kostuttamati 🙂 Mutta olipas hienoa, että siskosi innostui testaamaan kakkua 🙂
Niin ja mahtavaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi! ?
Kiitos Taru, ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi! <3