Juhlat

Ylioppilasjuhlien tarjoilu: Katso parhaat reseptit ja ideat!

Ylioppilasjuhlat tulossa? Kokosimme ylioppilasjuhlien menun: parhaat makeat, suolaiset ja gluteenittomat tarjottavat, vinkit täydellisen kakkupohjan valmistukseen, kakun kuorrutukseen ja oikean kerman valintaan. Näillä ohjeilla selviydyt tärkeästä päivästä ja mikä tärkeintä – ehdit myös itse nauttia yo-juhlista!

Ylioppilasjuhlien tarjoilu voi ensi miettimällä tuottaa päänvaivaa. Kokosimme yhteen Kotilieden parhaat tarjoiluvinkit lakkiaisiin. Näistä löydät taatusi suosikkisi.

Lue myös: Häiden buffet-pöytä: paljonko ruokaa tarjolle?

Ylioppilasjuhlien paras kakku

Olipa kyseessä melkeinpä mitkä kekkerit tahansa, kakku on juhlapöydän kiistaton kuningatar. Jos kakkupohjan leipominen tuskastuttaa, nappaa La Pâtisserie – 28 ranskalaista klassikkoleivonnaista -kirjan tekijöiden, Ranskassa kondiittoreiksi opiskelleiden Terhi Toivosen ja Kaisa Leinon vinkit täydellisen täytekakun valmistukseen.

Mansikkakakku nakukakun tyyliin

Lue myös: Vältä 3 yleisintä virhettä  ja valmista täydellinen täytekakku: ”Me emme ole koskaan epäonnistuneet tällä ohjeella!”

Kermoilla on eroa – valitse oikea kerma oikeaan tilanteeseen

Näin juhlakauden alla kerman valinta saattaa aiheuttaa päänvaivaa ja mennä helposti myös vikaan. Tiedätkö, mitä eroa on vispi- ja kuohukermalla? Lue vinkit kerman valintaan ja kondiittorin ohjeet kakun kuorrutukseen, joka pysyy tyylikkäänä myös lämpimällä säällä sekä kurkkaa samalla kevään kakkukoristeiden trendit .

Ylioppilasjuhlien tarjoilu: täytekakku voikreemillä.
© Sarianne Solio

Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa on kuohukermalla ja vispikermalla? Muista tärkeä asia ennen vaahdotusta

Kondiittorin vinkit täydelliseen kakun kuorrutukseen: ”Pysyy tyylikkäänä myös lämpimällä!”

Juustokakku on ylioppilasjuhlien tarjoilun ehdoton hitti

Jos perinteinen täytekakku ei innosta, hurmaa noutopöydässä vastustamattomalla, itsetehdyllä juustokakulla! Juustokakku on juhlien ikisuosikki, jonka voi valmistaa niin hyydytettynä, paistettuna, jäädytettynä, suussa sulavan suklaisena tai vaikka hauskasti ruotsalaisittain.

mansikka-raejuustokakku

Lue myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

Parhaat gluteenittomat tarjottavat yo-juhliin

Juhlissa on hyvä olla tarjolla myös jotain gluteenitonta. Sekä suolaiset että makeat tarjottavat, kuten keksit, kakut, piirakat, pikkusuolaiset suupalat ja ruokaisammatkin herkut syntyvät helposti ilman gluteenia – ja niin maukkaasti, että ne maistuvat ihan jokaiselle juhlavieraalle.

Gluteenittomat_keksikupit

Lue myös: Etsitkö gluteenittomia tarjottavia noutopöytään? Tässä 8 parasta!

Ylioppilasjuhlien parhaat suolaiset tarjottavat – myös kasvissyöjille!

Ei makeaa mahan täydeltä, vaan tarjolle tarvitaan myös hyviä suolaisia herkkuja, jotka ovat erityisesti pitkän matkan juhlavieraiden mieleen. Herkulliset tarjottavat noutopöytään valmistuvat värikkäistä raaka-aineista helposti ja edullisesti. Aseta tarjolle hyvää maalaisleipää ja pyöräytä kaveriksi värikkäitä vegetahnoja sekä kylmä, mausteinen porkkanakeitto. Myös ruokaisat salaatit, yrttinen juustopiirakka ja juhlava lohi-munakasrulla hurmaavat takuulla.

vegetahnat

Lue myös: Nopea ja edullinen juhlien noutopöytä – nappaa 9 ideaa!

Ylioppilasjuhlien tarjoilu kruunataan voileipäkakulla

Missä juhlat, siellä voileipäkakku. Eikä ihme, sillä voileipäkakku on helppo, hyvä ja näyttävä valinta noutopöytään erityisesti silloin, kun vieraita on paljon. Valitsisitko trendikkään nakukakun tyyliin valmistetun toast skagen -kakun, Italian tai Kreikan parhaat maut kokoavan voileipätortun vai perinteisestä poikkeavan lohi-juustokakun?

Ylioppilasjuhlien tarjoilu: toast skagen -voileipäkakku

Lue myös: Voileipäkakku on juhlapöydän suosittu klassikko – kokosimme Kotilieden ihanimmat reseptit!

Trendikäs munakasrulla viidellä tapaa

Jos perinteinen voileipäkakku tylsistyttää, kokeile vaihteeksi munakasrullaa. Munakas on arkiruokien kärkikastia, mutta taipuu täytettynä ja rullattuna myös juhlapöydän vetonaulaksi. Katkaravuilla ja lohella täytetty munakasrulla on varma valinta, mutta myös kantarellitäytteinen ja juustolla aateloitu rulla vie kielen mennessään.

lohi-munakasrulla

Lue myös: Oletko jo kokeillu tätä suosikkiohjetta juhliin? 5 tapaa tehdä munakasrulla

Ylioppilasjuhlien tarjoilu syntyy ilman stressiä

Kevään juhlien noutopöydän ei välttämättä tarvitse notkua useista erilaisista tarjottavista. Tee muutama oivaltava ja helppo, mutta sitäkin herkullisempi ruoka, se riittää. Kokoa buffetti niin, että voit esivalmistella tarjottavat mahdollisimman pitkälle jo edellisenä päivänä. Hyviä tarjottavia ovat muun muassa yksinkertaiset salaatit sekä valmistaikinasta valmistetut suolaiset ja makeat piirakat. Myös rennosti nakukakun tyyliin koottu mansikkakakku valmistuu helposti juhlapöytään.

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Lue myös: 7 nopeaa ja edullista tarjottavaa kevään noutopöytään

Lue myös Anna.fi: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ylioppilasjuhlien tarjoilu: Katso parhaat reseptit ja ideat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.