Juhlat

Ylioppilasjuhlien tarjoilu onnistuu esivalmistelemalla ilman stressiä – kokosimme parhaat ideat suolaisiin ja makeisiin suosikkiherkkuihin

Ovatko ylioppilasjuhlat ajankohtaiset ja aiheuttaako niiden tarjoilu päänvaivaa? Ei hätää! Kokosimme ylioppilasjuhlien parhaat makeat ja suolaiset tarjottavat. Näillä ohjeilla selviydyt tärkeästä päivästä ja mikä tärkeintä – ehdit myös itse nauttia yo-juhlista!

Ylioppilasjuhlat ja erityisesti niiden tarjoilu eivät välttämättä vaadi päiväkausien uurastusta keittiössä, sillä kahvipöydän ei tarvitse notkua useista erilaisista tarjottavista.

Tee muutama oivaltava ja helppo, mutta sitäkin herkullisempi ruoka, se riittää. Kokoa buffetti niin, että voit esivalmistella tarjottavat mahdollisimman pitkälle jo edellisenä päivänä. 

Hyviä tarjottavia ovat yksinkertaiset salaatit sekä valmistaikinasta valmistetut suolaiset ja makeat piirakat. Täytekakkupohjat voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi ja sujauttaa ne pakastimeen odottamaan. Kohmeinen kakku on helppo käsitellä ja leikata. Myös erilaiset pikkuleivät kestävät hyvin säilytystä ja ne on helppo leipoa valmiiksi vaikka viikkoa ennen juhlapäivää. 

Kokosimme yhteen Kotilieden parhaat tarjoiluvinkit, joiden avulla ylioppilasjuhlat ja niiden tarjoilu rakentuu myös ilman stressiä. Näistä löydät taatusti suosikkisi.

Ylioppilaskakut: täytekakut, juustokakut ja muut näyttävät juhlapöydän kruunut 

Olipa kyseessä melkeinpä mitkä kekkerit tahansa, kakku on juhlapöydän kiistaton kuningatar. Ylioppilaskakku voi olla esimerkiksi klassinen täytekakku, josta pienellä vaivalla saa juhlakalun näköisen ja makuisen.

Jos perinteinen täytekakku ei innosta, hurmaa noutopöydässä vastustamattomalla, itsetehdyllä juustokakulla. Juustokakku on juhlien ikisuosikki, jonka voi valmistaa niin hyydytettynä, paistettuna, jäädytettynä tai suussa sulavan suklaisena.

Myös makea marenkikakku on loistava vaihtoehto perinteisen täytekakun sijaan. Tai mitäpä, jos kääräisisit kakun vaihteeksi rullalle?

Ylioppilasjuhlat tarjoilu: Pikkuleivät, kahvikakut ja kääretortut

Kun mieli tekee pientä makeaa kahvin kylkeen, ovat erilaiset pikkuleivät ja keksit pelastus. Leivo noutopöytään klassiset pikkuleivät tai trendikkäät cookiet.

Kahvikakut ovat juhlien kestosuosikkeja ja niiden etuihin kuuluu paitsi maku, myös se, että ne voi ja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen juhlapäivää. Kääräise kakku folioon ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama päivä, jolloin leivonnainen on ehdottomasti mehevimmillään.

Kääretorttu on maistuva ja moneksi muuntautuva leivonnainen. Suussasulava kääretorttu on helppo tehdä ja täytteitä vaihtamalla se sopii myös ylioppilasjuhlien tarjottavaksi.

Ylioppilasjuhlien suolaiset ja makeat piirakat

Ylioppilasjuhlat ja niiden tarjoilu on parasta järjestää niin, että tarjolla on sekä suolaista että makeaa. Erilaiset piirakat tekevät taatusti noutopöydässä kauppansa. Helpoimmalla pääset, kun leivot piirakat koko uuninpellin taktiikalla. Taikinan voi poimia kaupasta valmiina, mutta tarvittaessa helppo piirakkapohja valmistuu nopeasti myös alusta alkaen itse tehden. 

Lohipiirakat, juustopiirakat sekä erilaiset marjapiirakat ovat noutopöydän hittejä, mutta vaihtelunhaluinen leipoo tarjolle myös raikkaan salaattipiirakan

Ylioppilasjuhlat: tarjoilut isompaan nälkään

Astetta ruokaisammat tarjottavat ovat erityisesti pitkän matkan takaa tulevien juhlavieraiden mieleen. Lämmin ruoka ei ole välttämätön, vaan itse asiassa kylmät tarjottavat ovat usein noutopöydässä kätevämpiä.

Herkulliset suolaiset tarjottavat noutopöytään valmistuvat värikkäistä raaka-aineista helposti ja edullisesti. Aseta tarjolle hyvää maalaisleipää ja pyöräytä kaveriksi värikkäitä tahnoja sekä ruokaisa salaatti. Myös erilaiset suolaiset cocktailpalat hurmaavat takuulla.

Ylioppilasjuhlat tarjoilu: Voileipäkakut, suolaiset hyydykekakut, munakasrullat 

Missä juhlat, siellä voileipäkakku. Eikä ihme, sillä voileipäkakku on helppo, hyvä ja näyttävä valinta noutopöytään erityisesti silloin, kun vieraita on paljon. Perinteisen voileipäkakun sijaan kannattaa kokeilla myös suolaista juustokakkua, joka hurmaa vieraat saletisti. 

Jos perinteinen voileipäkakku tylsistyttää, kokeile vaihteeksi munakasrullaa. Munakas on arkiruokien kärkikastia, mutta taipuu täytettynä ja rullattuna myös juhlapöydän vetonaulaksi.

Ylioppilasjuhlat: tarjoilu vegaanisesti tai gluteenittomasti 

Juhlissa on hyvä olla tarjolla myös jotain gluteenitonta. Sekä suolaiset että makeat tarjottavat, kuten keksit, kakut, piirakat, pikkusuolaiset suupalat ja ruokaisammatkin herkut syntyvät helposti ilman gluteenia – ja niin maukkaasti, että ne maistuvat ihan jokaiselle juhlavieraalle.

Vegaanisesti onnistuvat niin herkulliset kakut kuin mehevät piirakatkin eikä niiden valmistaminen vaadi sen enempää taitoa tai vaivannäköä kuin perinteistenkään herkkujen leipominen. 

Lue myös Anna.fi: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ylioppilasjuhlien tarjoilu onnistuu esivalmistelemalla ilman stressiä – kokosimme parhaat ideat suolaisiin ja makeisiin suosikkiherkkuihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.