Ruoka

Grillinyytti rentoon kokkailuun – kääri suosikkiainekset folioon ja grillaa koko paketti kerralla

Grillinyytti sopii täydellisesti rentoon kesäkokkailuun. Folion sisään voi ujuttaa melkein mitä tahansa. Kokoa grillinyytteihin lempiraaka-aineesi ja nauti kesästä.

Grillinyytti on helppo ja nopea tehdä. Mikä parasta, se maistuu koko perheelle, kun jokainen saa kääriä pakettinsa itse. Makuvaihtoehtoja on yhtä monta kuin on grillaajaakin!

Kesällä on ihanaa syödä ulkona. Grillissä tai nuotiolla valmistuvat nyytit ovat ihanan herkullinen ja helppo kesäruoka. Grillinyytteihin voi pilkkoa melkein mitä vain ja niissä kypsyvät samanaikaisesti monenlaiset maut. Nyytit sopivat sekä alku- että pääruoaksi, mutta maistuvat myös muiden grilliherkkujen lisukkeena. 

Nyyttien tekeminen on nopeaa ja helppoa, myös lapset voivat osallistua omien nyyttien kokoamiseen. Esivalmistelut sujuvat nopeasti vaikka laiturilla tai takapihalla auringonpaisteesta nauttien. Grillinyytti ansaitsee aina täydet viisi pistettä helppouden, monipuolisuuden ja maun perusteella. 

Grillinyytit kannattaa kääriä leivinpaperin ja folion sisään. Folio suojaa ja varaa lämpöä grillissä kun taas leivinpaperin avulla täytteet eivät takerru folioon.

Grillinyytti: Mitä täytteeksi?

Parhaalta grillinyytti maistuu, kun sisään sulkee sesongin parhaita makuja: tuoretta kalaa ja kasviksia tai vaikka suolaista juustoa. Fetajuusto sopii täydellisesti erityisesti erilaisten kasvisten makuun, jotka paahtuvat grillin lämmössä ihanan makeiksi. Myös supersuosittu uunifetapasta onnistuu kesällä letkeästi grillinyytissä valmistettuna. 

Juuri mullasta nostetut varhaisperunat ovat kesän suurinta herkkua ja ne sopivat pohjaksi ruokaisiin nyytteihin kera ihanien lisukkeiden. Perunat kannattaa keittää etukäteen kypsiksi, jolloin nopeutat nyyttien kypsymistä. Näppärintä on käyttää edelliseltä aterialta tähteelle jääneitä pottuja.

Grillinyytti taipuu myös kokonaiseksi ateriaksi, kun sen sisään sulkee vaikkapa siikaa, kuhaa tai lohta. Kalan kaveriksi nyytin sisään kelpaa vaikkapa kesäkeitosta tutut kasvikset: peruna, porkkana, kukkakaali ja herneet. 

Uskoisitko, että folioon voi kätkeä myös kokonaisen leivän? Kyllä vain! Koukuttavan hyvä grillipatonki kokoaa yhteen Kreikan parhaat maut. Leipä paahdetaan rapeaksi grillin hehkuvassa lämmössä.

Lue myös Anna.fi: Vaihtelua grillivartaisiin: halloumia ja hedelmää, broileria, jättikatkarapuja… 8 kesän parasta reseptiä!

Grillinyytti jälkkäriksi

Makea grillinyytti maistuu jälkiruoaksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Esimerkiksi folioon käärityistä hedelmistä syntyy näppärästi herkullinen jälkiruoka pienellä vaivalla. Makeisiin nyytteihin sopivat esimerkiksi persikat, nektariinit sekä ananas. Miksei folion uumeniin voisi kätkeä myös banaania tai vaikkapa raparperia. Rapeiksi sattumiksi pakettiin voi murustella mieluisia keksejä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillinyytti rentoon kokkailuun – kääri suosikkiainekset folioon ja grillaa koko paketti kerralla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.