Ruoka

Helppo juustokakku – katso Kotilieden parhaat reseptit joka juhlaan

Helppo juustokakku ilahduttaa niin leipuria kuin kahvipöydän ääreen asettuviakin. Juustokakun voi valmistaa helposti uunissa ilman liivatetta tai tarjota rennosti vaikka lasista. Kokosimme sivustomme parhaat ja helpoimmat juustokakkureseptit.

Helppo juustokakku valmistuu pienellä vaivalla, mutta ilahduttaa suurella makunautinnolla. Usein leipuria tuskastuttaa liivatteen kanssa läträäminen, mutta juustokakku on mahdollista valmistaa myös ilman hikikarpaloita otsalla. 

Nappaa vinkit ja poimi reseptit, joiden avulla juustokakun leipominen sujuu käden käänteessä.

Juustokakku ilman liivatetta   

Helppo juustokakku syntyy uunissa paistamalla. Paistettu juustokakku on todella vaivaton tehdä, sillä helpoimmillaan pohja valmistetaan murustetuista kekseistä sekä voisulasta ja täytekin syntyy vain sekoittamalla ainekset yhteen. 

Tärkeää on vatkata kananmunat täytteeseen huolellisesti yksitellen ja paistaa kakkua rauhassa miedossa lämmössä riittävän pitkään ja jättää se vielä uunin jälkilämpöön tekeytymään. Parhaimmillaan paistettu juustokakku on seuraavana päivänä levättyään yön jääkapissa.

Makuaineita voi vaihdella maun mukaan. Joukkoon voi sekoittaa esimerkiksi rahkaa, biscoff-keksilevitettä tai vaikka italialaista sitruunalikööriä eli limoncelloa. Jouluista makua juustokakkuun saat tekemällä pohjan piparkakuista ja lisäämällä täytteeseen kardemummaa, jauhettua inkivääriä sekä kanelia. Herkullinen makean kirpeä makuyhdistelmä puolestaan syntyy, kun sekoitat täytteeseen tölkin karamellisoitua maitotiivistettä ja valmistat kakun pinnalle raikkaan puolukkakuorrutteen. 

Amerikkalainen suklaajuustokakku on todellinen suklaanystävän unelma. Sen pohja tehdään suklaakekseistä ja täytteessä on niin suklaata kuin kaakaotakin. Kunhan olet tarkka suklaan sulattamisen kanssa, kakun leipominen sujuu varsin mutkattomasti. 

Helppo juustokakku on mahdollista tehdä myös täysin vegaanisena. Tarvitset vain vegaanista jogurttia ja vegaanista tuorejuustoa. Pinnalle tehdään vadelmamarmorointi ja ripotellaan pakastekuivattuja vadelmia. 

Appelsiinijuustokakku pellillä on vähän erilainen juustokakku, joka vuoan sijaan leivontaan suoraan uuninpellille. Perinteisestä juustokakusta poiketen, tästä leivonnaisesta puuttuu myös pohja eli täyte kaadetaan suoraan pellille ja paistetaan. Mehevyyden salaisuus on kostutus appelsiininkukkavedellä. Pellillisestä piirakkaa riittää syötävää isommallekin joukolle.

Helppo juustokakku purkissa tai lasissa

Juustokakku syntyy uskomattoman vaivattomasti, kun kokoat kakkuainekset vuoan sijasta lasiin. Juustokakku lasissa tai purkissa ei tarvitse uunia tai hyydykeaineita, vaan ainekset kerrostetaan lasiin ja herkku nostetaan pöytään tarjolle. Käden käänteessä valmistuva herkullinen juustokakku toimii etenkin pienelle seurueelle.

Vaihtelua makuun saat, kun lisäät täytteeksi esimerkiksi vadelmia tai erilaisia hedelmiä tai vaihtamalla perinteisen tuorejuuston esimerkiksi samettiseen mascarponeen. Varioi myös pohjaa ja käytä erilaisia keksejä, murskattuja pähkinöitä ja mausteita.

Jäädytetty juustokakku on helppo tehdä

Kun haluat päästä leivonnassa todella helpolla, tee jäädytetty mustikkajuustokakku. Se syntyy ilman uunia ja liivatteella leikkimistä nostamalla kakku pakastimeen jähmettymään.

Jäädytetty mustikkajuustokakku on juhlien suloinen päätähti, jossa hurmaa niin maku kuin raikkauskin. Juustokakku on kätevä tehdä etukäteen ja nostaa pakastimesta tarjolle myös yllätysvieraille. Mustikkatäytteen salaisuus on makea valkosuklaa ja häivähdys ihanaa sitruunatahnaa.

jäädytetty mustikkajuustokakku

Ohje: Jäädytetty mustikkajuustokakku

Lue lisää Anna.fi: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo juustokakku – katso Kotilieden parhaat reseptit joka juhlaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.