Verigreippikakku

Appelsiinikakku ihastuttaa raikkaudellaan – kokosimme kahvipöydän mehevimmät sitruskakut

Raikkat sitrukset viimeistelevät kahvipöydän hurmaavimmat kakut täydellisesti. Komeileeko kahvipöydässäsi huikea sitruunatäytekakku vai suussasulava juustokakku? Vai pitäydytkö perinteisessä: klassikkopari appelsiini ja suklaa ihastuttavat myös kahvikakussa. Tässä ihana appelsiinikakku ja muut raikkaat ohjeet!

Veriappelsiinikakun teossa on hyödynnetty sitrusta monella tapaa: taikinan sekaan on raastettu kuorta ja mehua on käytetty niin kakkua mehevöittävään siirappiin kuin päällistä koristavaan kuorrutteeseenkin. Näyttävät kakun koristeet syntyvät sokerikuorrutetuista hedelmäviipaleista. Veriappelsiinien sesonki on lyhyt, joten ne voi vallan mainiosti korvata myös tavallisilla appelsiineilla.

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku valmistuu ilman uunia, sillä pohja syntyy Digestive-kekseistä ja täyte hyydytetään liivatteella. Lisäksi tehdän vielä hurmaava mantelipraliini, jota murustetaan valmiin leivonnaisen päälle. Kakku vaatiin hieman enemmän vaivannäköä, mutta se palkitaan suussa sulavalla lopputuloksella. Kakun voi myös pakastaa ja tarjota raikkaana jäädykeleivoksena.

appelsiini-suklaakakku

Klassikkopari appelsiini ja suklaa hurmaavat tässä mehevässä kahvikakussa. Voit leipoa appelsiini-suklaakakun hyvissä ajoin valmiiksi. Jääkaapissa säilytettynä ja  folioon käärittynä se mehevöityy entisestään.

sitruunatäytekakku

 

Sitruunatäytekakku vetää suorastaan sanattomaksi, niin hyvää se on. Kakku ihastuttaa täyteläisyydellään ja yllättää raikkaudellaan. Kahvipöydän ehdoton kuningatar täytetään itsetehdyllä sitruuna-voikreemillä ja kruunataan nougat-rouheella.

Lisää sitrusten raikastamia herkkuja kahvipöytään:

Sitruunaleivos

Sitruunapiirakka

Sitruunakääretorttu unikonsiemenillä

Sitruunakääretorttu

Appelsiini-suklaabrowniet

Appelsiini-suklaabrowniet

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton sitruunakakku

.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiinikakku ihastuttaa raikkaudellaan – kokosimme kahvipöydän mehevimmät sitruskakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X