paahdettu tomaattikastike

Maailman paras tomaattikastike ja 5 muuta ruokaa tomaatista

Mikä maistuisikaan paremmalta kuin auringon makeaksi kypsyttämä tomaatti? Maailman eniten viljellystä vihanneksesta valmistuu niin mehevät lounasruoat, maittavat lisukkeet kuin pikkusuolaiset suupalatkin.

Sakea tomaatti-pastakeitto

Sakealieminen soppa syntyy tomaateista, porkkanasta ja varsiselleristä sekä pastasta. Tomaatti-pastakeitto on herkullinen lounasruoka, johon saa uppoamaan myös jääkaapin perälle unohtuneet juustonkannikat. Ruoka on vege, mutta voit halutessasi rikastaa sen esimerkiksi paahdetulla pekonilla tai laadukkaalla makkaralla.

tomaatti-pastakeitto

Ohje: Tomaatti-pastakeitto

Näyttävä tomaatti-mozzarellasalaatti

Tomaatti-mozzarellasalaatti on rakastettu klassikko, joka muuntuu hetkessä näyttäväksi tarjottavaksi, kun sen kokoaa rennosti laakealle vadille erivärisistä, -kokoisista ja -makuisista tomaateista. Myös pienet minimozzarellapallot sekä pehmeä ja aromikas puhvelinmaitomozzarella tuovat annokseen maukasta vaihtelua.

tomaatti-mozzarellasalaatti vadilla

Ohje: Tomaatti-mozzarellasalaatti vadilla

Makea tomaatti + suolainen fetajusto

Uunissa makeaksi paahtuneet tomaatit ja suolainen fetajuusto ovat mahtava makupari ja niillä päällystetty rapea bruschetta herkullinen tarjottava illanistujaisiin. Bruschettojen juju on lyömättömän hyvä fetajuustolevite, jonka valmistukseen tarvitset vain kaksi raaka-ainetta. Tämä pikkusuolainen sopii myös alkupalaksi tai lisukkeeksi lounaskeiton kylkeen.

tomaatti-fetabruscettat

Ohje: Tomaatti-fetabruschetta

Kahden juuston uunitomaatit

Täydellisten uunitomaattien resepti: tuplajuusto ja pestokastike. Halloumi- ja mozzarellajuustolla sekä pestokastikkeella täytetyt tomaatit valmistuvat uunissa puolessa tunnissa ja maistuvat niin iltapalana kuin liharuokien lisukkeenakin.

paahdetut halloumitomaatit

Ohje: Paahdetut halloumitomaatit

Maailman paras tomaattikastike

Tomaattikastike on todellinen monitoimisoosi, joten sitä kannattaa kerralla valmistaa suurempikin satsi. Kiistatta paras tomaattikastike syntyy tumman punaisista tomaateista, joiden makeus syvenee uunissa paahdettuna. Kun korvaat osan suurista tomaateista pienillä ja makeilla kirsikkatomaateilla, saat tomaattikastikkeesta vieläkin parempaa.

paahdettu tomaattikastike

Ohje: Paahdettu tomaattikastike

Parempaa kuin ketsuppi

Jos ketsuppi on luottomausteesi, koukutut takuulla tähän herkulliseen tomaattirelissiin. Ja vaikket ketsupista välittäisikään, kannattaa silti tarttua tähän reseptiin, sillä makeaksi kypsyneistä tomaateista alusta alkeaen itse tehty hilloke hakee herkullisuudessaan vertaistaan. Monipuolinen lisuke sopii niin kesän grilliruokien kuin muidenkin liharuokien kaveriksi.

tomaattirelissi

Ohje: Tomaattirelissi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maailman paras tomaattikastike ja 5 muuta ruokaa tomaatista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X