
Moussekakku hurmaa herkkusuut – leivo oma suosikkikakkusi juhlapöytään
Moussekakku hurmaa herkuttelijat ja juhlavieraat. Kokosimme Kotilieden parhaimmat moussekakut tilanteeseen kuin tilanteeseen. Piditpä sitten tuhdista suklaasta tai vähän raikkaammista mauista, näiden ohjeiden joukosta löydät suosikkisi.
Moussekakku voi olla kauttaaltaan pehmeää moussea tai täytekakun tapaan valmistettu herkku, jonka kerroksissa lymyilee samettinen moussetäyte. Tässä Kotilieden parhaat moussekakut, jotka vievät vierailtasi jalat alta.
Lue myös: Liivate on mainettaan helpompi käyttää – listasimme parhaat niksit liivatteen käyttöön
Moussekakku vaatii hieman vaivaa, mutta lopputulos palkitsee. Samettinen ja suussa sulava kakku hurmaa niin juhlakalun kuin vieraatkin ja saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Leivo moussekakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele vasta juhlapäivänä. Älä pelkää liivatelehtien käyttöä, ohjetta seuraamalla onnistut varmasti. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, puristele kuivaksi ja sulata ne sitten kuumaan nestetilkkaan. Lisää liemi ohuena nauhana mousseseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti.
Suklaamoussekakku onnistuu myös ilman liivatelehtiä hyydyttämällä mousse suklaan voimin. Laita kakku kylmään ja anna jähmettyä muutaman tunnin tai yön yli.
Lisää ideoita ja inspiraatiota voit poimia alla olevista ohjeista.
Moussekakku maistuu tuhdin suklaisena
Upea kolmikerroksinen suklaamoussekakku on yhtä aikaa tuhti ja mukavan kepeä. Pohja on browniekakkumaisen mehevä ja täyttävä, välissä on samettinen suklaamoussekerros ja pintaa peittää appelsiinimousse, joka raikastaa kokonaisuuden. Tähän kakkuun haluat upottaa kakkuhaarukkasi.
Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi kakku, joka katoaa nopeasti juhlavieraiden suihin. Vastustamaton suklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan tilanteen ja mielen mukaan suklaalastuilla tai juhlaan sopivilla karamelleilla. Pääsiäisen aikaan kakun pintaa koristavat suklaamunat, jouluna komea keko konvehteja.
Suklaa ja appelsiini on lyömätön yhdistelmä, joka kohtaa tässä samettisessa suklaa-appelsiinimoussetäytekakussa. Tuhdin suklainen kakkupohja saa mehevyyttä mantelijauheesta ja herkullisen makuvivahteen muscovadosokerista. Kakkukerrosten väliin sujautetaan appelsiinin maustamaa suklaamoussea, joka hyytyy suklaan voimin ilman liivatetta.
Jos haluat herkutella hieman kevyemmin mausta tinkimättä, on kevyt suklaamoussekakku valintasi. Tässä ohjeessa tuhti kermavaahto on korvattu astetta kepeämmällä, vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Suklaa maistuu niin kakkupohjassa kuin pehmeässä suklaamoussessakin.
Vadelmainen suklaamoussekakku on näyttävä kaksi kerroksinen moussekakku. Kakkupohja on perinteinen sokerikakku, jonka päälle kerrostetaan ensin tuhti suklaakerros, sitten vadelman raikastama marjamousse. Pintaa peittää kaunis marjakiille, joka antaa kakulle paitsi makua, myös viimeistellyn ulkomuodon.
Suklaamoussekakku on suklaanystävän unelma. Täyteläisellä suklaamoussella kuorrutettu kakku sisältää raikkaan aprikoosilla maustetun täytteen. Jos kaipaat tuhdimpaa suklaan makua, korvaa jogurtin pehmentämä täyte suklaakuorrutuksella.
Lue myös Anna.fi: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut!
-
Appelsiini-suklaamoussekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
-
Appelsiini-suklaamoussetäytekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Suklaamoussetäytekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
-
Kevyt suklaamoussekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Vadelmainen suklaamoussekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
-
Suklaamoussekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Moussekakut maistuvat myös marjaisan makeina
Puolukkamoussekakku on hurmaava yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Sekä pohjassa että pinnalla rouskuvat toffeenmaisen makeat Daim-makeiset ja kinuskikastike antavat happamalle puolukalle herkullisen vastaparin.
Jos perinteinen moussekakku ei ole mieleesi, kokeile täytekakun ja moussekakun yhdistelmää. Vadelmamoussella täytetty valkosuklaakakku on upea ja maukas ilmestys, että se kelpaa vähän fiinimpienkin kekkereiden kahvipöydän kuningattareksi. Kakku syntyy viidessä vaiheessa. Ensin italialainen marenki, sen jälkeen vadelmamousse, sitten mantelipohjat, kakun kokoaminen ja lopuksi koristelu. Tästä ohjeesta syntyy kaksi kakkua.
Jos etsit kahvipöytään gluteenitonta kakkua, joka ei kalpene perinteisten rinnalla, tartu tähän ohjeeseen. Gluteenittoman kakkupohjan välissä vuorottelee maukas ja samettisen pehmeä vadelmalta ja ruusulta maistuva moussetäyte.
-
Gluteeniton täytekakku – vadelma-ruusumoussetäytteinen kerroskakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
-
Vadelmamoussella täytetty valkosuklaakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
-
Puolukkamoussekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Moussekakku hurmaa herkkusuut – leivo oma suosikkikakkusi juhlapöytään