Juhlat

Tekemistä juhannukseksi: 12 hauskaa ja trendikästä ideaa

Feikkipisamat naamaan ja mars saunaan tekemään moderneja juhannustaikoja! Kokosimme yhteen trendikkäimmät asiat, jotka voit tänä juhannuksena tehdä.

Mietitkö vielä, mitä tehdä juhannuksena? Poimi parhaat juhannustärpit Kotilieden vinkkilistalta! Joukosta löytyy ideoita niin käsillä tekemiseen, ruokapöytään, yhdessäoloon kuin rentoutumiseenkin.

Lue myös: Neljä sukupolvea samalla kesämökillä – näin yhteiselo sujuu rinnakkain

1. Tee kukkaseppele

Kaunis kesäinen kukkaseppele on ihana pääkoriste juhannukseksi! Floristin neuvoilla kukkaseppele syntyy vaivatta, kunhan vain muistaa valita kestävät kukat seppelettä varten. Seppeleen voi tehdä joko luonnonkukista tai kaupasta valituista kukkasista.

kukkaseppele, tee itse kukkaseppele, mitä tehdä juhannuksena

2. Uppoudu dekkareihin

Juhannuksena on ihanaa heittäytyä mökkilaiturille tai riippukeinuun rentoutumaan jännittävän dekkarin kanssa. Olitpa sitten enemmän karmivien murhakertomusten ystävä tai aivonystyröitä kutkuttavien arvoitusromaanien makustelija, lukemista löytyy makuun kuin makuun.

Poimi kirjastosta kesälomalle mukaan vaikka kokonainen hyytävän hyvä dekkarisarja tai valitse lukemista Kotilieden lukijoiden suosikkidekkareiden joukosta.

3. Tee juhannustaikoja

Perinteiset juhannustaiat on jo niin nähty! Tänä vuonna ei kurkistella kaivoihin tai kieriskellä alasti viljapelloilla, vaan taiat tehdään sosiaalisessa mediassa! Kokeile esimerkiksi modernia Tinder-taikaa tai Instagram-lumousta. Ehkäpä siippa löytyy vierelle näillä konsteilla? Myös lemmenloitsuilla voi koettaa houkutella elämäänsä uutta romanttista roihua.

modernit juhannustaiat, juhannustaika, juhannustaika somessa, juhannustaika sosiaalisessa mediassa, sosiaalinen media, mitä tehdä juhannuksena

4. Pidä lettukestit

Kesäiset lettukestit kruunaavat juhannuksen. Paista letut muurinpohjapannulla ja tarjoa marjakiisselin tai hillon kera. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla jotakin muuta herkullista lettureseptiä. Miltä kuulostaisivat vaikka marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut, kahden suklaan letut tai koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut? Parhaissa lettukesteissä pystytetään lettubuffet, josta saa käydä maistelemassa kymmentä erilaista lettusorttia.

5. Pelaa nostalgisia pihapelejä

Juhannuksena on ihanaa touhuta koko perheen voimin pihalla! Palauta mieleen nostalgisten pihapelien säännöt ja leiki koko suvun voimin tervapataa, kirkonrottaa tai vaikka kymmentä tikkua laudalla! Myös mölkkyturnaus tai petankkiottelu on juhannuksen ehdoton hitti!

6. Grillaa

Juhannuksena laitetaan grilli kuumaksi ja täytetään vatsat toinen toistaan ihanammilla grilliherkuilla. Kokeile vaikka savustettua lakristilohta tai Tomahawk-pihviä! Vegaani puolestaan herkuttelee grillatuilla kasvishampurilaisilla ja grillivihanneksilla. Nam!

Lue myös: Grilli puhtaaksi oluella tai sipulilla – 4 helppoa niksiä grillin putsaamiseen

grilliruoka, juhannus, grillaa, juhannuksen parhaat ruoat

7. Ilahduta mökkituliaisilla

Jos vietät juhannusta sukulaisten tai ystävien mökillä, on mukava muistaa isäntäperhettä tuliaislahjalla. Älä kuitenkaan vie rihkamaa tai sisustusesineitä, vaan valitse ruokalahja tai jotakin muuta käytännöllistä. Tarkista Kotilieden vinkkilistalta, mitä mökkituliaisiksi kannattaa viedä.

8. Meikkaa valepisamat

Pisamat ovat tämän hetken kuumin kauneustrendi. Jos pisamia ei ole luonnostaan, ne voi meikata tai tehdä itseruskettavalla. Trendin epäillään saaneen alkunsa Meghan Marklen häätyylistä, jossa kevyen meikkivoiteen alta pisamat saivat kuultaa. Sädehdi juhannuksena kauniit pisamat kasvoillasi. Kotilieden ohjeella feikkipisamien tekeminen on helppoa!

Tee itse feikkipisamat.

9. Kilistele kesäboolilla

Juhannuksena skoolataan itse tehdyllä suviboolilla! Ammattilaisen vinkeillä herkullinen booli syntyy helposti, ja boolin peruskaavaa noudattamalla boolia voi varioida loputtomiin. Alkoholittomankaan boolin valmistaminen ei ole vaikeaa, ja vadelmasiirappi antaa ihanan maun kesän hittiboolille.

10. Tee vihta juhannussaunaan

Omin käsin sidotulla vastalla on hyvä vihtoa juhannussaunassa! Kotiliesi neuvoo helpon ohjeen, jolla vasta syntyy käden käänteessä.

11. Rakastu

Kesä on rakkauden aikaa ja mikä olisikaan parempi hetki herätellä lemmekkäitä tunteita kuin yöttömän yön ja keskikesän juhla? Jos parisuhde on päässyt väljähtämään, hellyys, pieni flirtti ja seksiseikkailut elvyttävät suhteen uudelleen. Juhannuksena voi myös jakaa rakkaalleen romanttisen runon tai vaikka laulaa serenadin.

Lue myös: 40 vuotta yhdessä: ”Seksi on koko ajan vain parantunut”

12. Lue Kotilieden koskettavia verkkojuttuja

Kotiliesi.fi on täynnä koskettavia tarinoita ja mielenkiintoisia henkilökuvia. Juhannusyön viileydessä onkin hyvä hetki suunnata uppoutumaan kiinnostavien ihmisten kertomuksiin. Lue esimerkiksi Johannasta, joka on salaa isoäiti tai katso video Macarenaa tanssivasta, aivoinfarktin saaneesta 91-vuotiaasta Aira Samulinista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tekemistä juhannukseksi: 12 hauskaa ja trendikästä ideaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.