herne-fenkolikeitto

4 x hernekeitto – vegaaninen, hienostunut, nopea, itämainen

Hernari, hernis, papusoppa, rokka… Rakkaalla hernekeitolla on monta lempinimeä ja vähintään yhtä monta makumuunnosta. Keittäisitkö tänä laskiaisena sopan vegaanisena, itämaisena vai astetta hienostuneempana versiona?

Vegaaninen

Tässä Soupz-ruokablogin mukaan valmistetussa hernekeitossa on jotain tuttua ja jotain uutta. Se valmistetaan perinteiseen tapaan kuivatuista herneistä, mutta ruokaisuutta tuo lihan sijaan nyhtökaura. Raaka-aineita tarvitset vain muutaman, mutta aikaa hieman enemmän. Varaa herneiden liottamiseen puoli vuorokautta ja keittämiseen pari tuntia.

nyhtökaura-hernekeitto

Resepti: Nyhtökaura-hernekeitto

Nopea

Jos havahduit hernerokan keittoon vasta viime tingassa, ei hätää. Herne-fenkolikeitto tehdään pakasteherneistä ja valmistuu vartissa. Silputtua sipulia ja fenkolia kuullotetaan muutama minuutti öljyssä, minkä jälkeen kattilaan lisätään kasvisliemi sekä pakasteherneet. Kun soppa on hetken kiehunut, se soseutetaan sauvasekoittimella samettiseksi. Raikkaan maun tuo limetti ja tuore minttu. Kuuman keiton voi pakata termariin ja ottaa evääksi vaikka pulkkamäkeen.

herne-fenkolikeitto

Resepti: Herne-fenkolikeitto

Hienostunut

Creme ninon on klassinen ranskalainen hernekeitto, joka on juhlaruokaa niin heleän vihreältä väriltään kuin hienostuneelta maultaankin. Sen ylellinen juju on kerma, joka lisätään joukkoon kevyesti vaahdotettuna. Keitto viimeistellään pöydässä samppanja- tai kuohuviinilorauksella, joka saa keiton kauniisti kuplimaan.

creme ninon

Resepti: Creme ninon eli ranskalainen hernekeitto

Itämainen

Tämä hernekeitto on tällä kertaa maustettu itämaisin vivahtein. Tomaattisen liemen seassa on pakasteherneitä ja lehtiselleriä. Kikherneet tuovat ruokaisuutta ja ripaus kurkumaa sekä juustokuminaa rutkasti makua.

itämainen hernekeitto

Resepti: Itämainen hernekeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: 4 x hernekeitto – vegaaninen, hienostunut, nopea, itämainen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X