Mehevä bostonkakku maistuu klassikkona – leivo myös uusilla mauilla

Näyttävä bostonkakku hurmaa kahvipöydässä ja maistuu jokaisena vuodenaikana. Kesään sopii mustikkainen ja jouluun luumuinen täyte. Testaa myös espresso-, dallas- ja aprikoositäytteitä.

Perinteinen bostonkakku valmistuu pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi. Päälle lisätään voita, kardemummaa, sokeria ja mantelimassaa. Levy rullataan tiiviiksi kääröksi, leikataan paloiksi ja asetellaan uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Pullanpalat on tärkeää asetella riittävän lähekkäin, jotta ne tarttuvat paiston aikana kiinni toisiinsa. Liian tiiviisti asetellut pullat eivät kuitenkaan kohoa riittävästi, joten on syytä noudattaa resepteissä annettuja ohjeita uunivuoan kokoa valitessa.

rusinainen bostonkakku

Kuivatut hedelmät tuovat luontaista makeutta pullan täytteeseen. Mehevässä luumubostonissa hedelmät ovat hillon muodossa, jolloin täyte on taatusti sopivan kostea. Viimeistele kakku sokerivesikuorrutteella.

Rusinainen bostonkakku sulkee sisäänsä voita, sokeria, kanelia ja rusinoita. Mikäli pullan pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se foliolla, niin voit huoletta jatkaa paistamista.

Aurinkoinen aprikoosi-bostonkakku saa mehevyyttä aprikoosimarmeladista. Muistathan varmistaa, että marmeladi on paistonkestävää, sillä muuten se ei pysy pullan sisällä paiston aikana. Pullan makua täydentävät hienonnetut aprikoosit, joiden luontaisen hento aromi pääsee oikeuksiinsa paiston aikana.

179029-manteliboston.jpg

Maukas manteliboston kätkee sisäänsä runsaasti mantelimassaa. Sen sijaan manteli-bostonkakun reseptissä mantelitäyte tehdään itse jauhetusta mantelista, sokerista ja kermasta. Valitsitpa kumman vain mantelisen herkun, mehevä lopputulos on taattu. Pinnan voi koristella asiaankuuluvasti mantelirouheella tai sen tilalla voi käyttää raesokeria.

aprikoosi-bostonkakku

Dallaspulla on kaikille tuttu, mutta tällä kertaa herkku leivotaan vuoassa dallasbostonin muotoon. Maustamaton tuorejuusto yhdistetään kananmunan ja sokerin kanssa, jolloin saadaan mehevä täyte pullalle. Rapea raesokeri viimeistelee kokonaisuuden.

196654-nutella_banaaniboston_580.jpg

Nutella eli valmis pähkinä-suklaalevite on trenditietoisen leipojan valinta. Nutella-banaanibostoniin levitetään suklaaherkun lisäksi ohuita banaaniviipaleita. Mitä kypsempi banaani, sen makeampi ja maukkaampi lopputulos.

Espressobostonissa on aimo annos kahvin makua, sillä sitä löytyy niin pullan sisältä kuin päältäkin. Bostonin sisälle levitetään pikakahvijauheesta, voista ja tomusokerista valmistettu espressokreemi. Kahvinystävän unelma viimeistellään maukkaalla espresso-kinuskikastikkeella. Kinuskikastikkeen valmistaminen kotona on mitä helpointa, sillä siihen tarvitaan vain kuohukermaa, fariinisokeria ja pikakahvijauhetta. Kinuskia keitellään miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee.

mustikkaboston

Raikkaan mustikkabostonin sisälle leivotaan vaniljanmakuista tuorejuustoa ja mustikoita. Halutessaan osan mustikoista voi korvata vadelmilla, jolloin lopputuloksena on mainio kuningatartäyte. Valmiista bostonkakusta leikataan paloja täytekakun tyyliin, jolloin kauniit mustikkaraidat pääsevät edukseen.

Mustikkainen bostonkakku tuo myös kesäisen tunnelman kahvipöytään. Kokonaisten marjojen sijaan bostonkakku kätkee sisäänsä makeaa mustikkahilloa. Ripaus perunajauhoa hillon seassa takaa, että hillo pysyy kauniisti kakun sisällä.

Lisää kahvipöydän tarjottavia:
Irish Coffee -kahvileivokset
Vadelmakakkuset
Mehevä mansikkakakku
Kuivakakku x 8
Parhaat pikkuleivät x 10
Ruoka.fi: Marjaleivokset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä bostonkakku maistuu klassikkona – leivo myös uusilla mauilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X