Ohje täydellisen puuron valmistamiseen – luomupuuronsyönnin maailmanennätystä on nyt rikkomassa koko Suomi!

Suomalaiset yrittävät tehdä maailman ennätystä luomupuuron syömisessä 6. syyskuuta.

Puuro on maukas väli- tai aamuapala.

Pro Luomu organisoi luomupuuronsyönnin ME -tempauksen, johon on haastettu mukaan koko Suomi. Tapahtuma on osa Suomi100 –juhlavuoden tapahtumia.

Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila kertoo, että Luomupuuron ME -tempauksen tavoitteena on tehdä luomua tunnetuksi helpolla ja hauskalla tavalla.

”Puuro valittiin siksi, että se on tuttu ja helppo, ja silti huipputrendikäs herkku, jota on helppo tuunata oman maun mukaan.”

Pro Luomu neuvoo kuluttajia osallistumaan haasteeseen jakamalla somessa kuvan omasta luomupuurostaan tunnisteella #luomupuuronME.

Kaikki luomupuurot lasketaan, ja tulos julkistetaan 7.9.2017.

Miten sitten se täydellinen puuro keitetään?

Elovena puuro –sivuilla kerrotaan täydellisen puuron ohje:

Kaurapuuron ohje 

7 dl vettä

3 dl kulutusmaitoa

1–1 1/2 tl suolaa

4 dl kaurahiutaleita

Puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, missä puuro pääsee hautumaan. Laita vesi kattilaan, lisää joukkoon mitattu määrä suolaa.

Kiehauta suolattu vesi kattilassa ja lisää kaurahiutaleet veteen. Sekoita lyhyesti.

Pienennä lämpöä sekoittamisen jälkeen miedolle haudutuslämmöllä eli noin 20 prosentin teholle. Sekoita puuroa välillä, jotta puuro ei pala pohjaan. Vältä kuitenkin liian innokasta sekoittamista, sillä se lisää kauran liukoisen kuidun eli beetaglukaanin liukenemista nesteeseen, jolloin puurosta tulee helposti geelimäistä.

Kun puuro on noin kahdeksan haudutusminuutin kuluttua sakeutunut ja pehmennyt, kytke liesi pois päältä ja lisää joukkoon maito. Anna puuron hautua ja levähtää vielä muutama minuutti kannen alla. Jos puuro vaikuttaa löysältä, hauduta sitä hieman pidempään.

Sitten puuro on valmista! Sekoita, tarkista maku ja nauti herkullinen puuro maukkaiden lisukkeiden kanssa.

Tuliko puurosta liisteriä? Nämä vinkit kannattaa huomioida puuroa keittäessä:

  1. Valitse tarpeeksi laakea kattila, jossa on kansi.
  2. Muista lisätä vähän suolaa.
  3. Muista pienentää lämpöä, ettei puuro pala pohjaan.
  4. Vältä kuitenkin liian innokasta sekoittamista, sillä se lisää kauran liukoisen kuidun eli beetaglukaanin liukenemista nesteeseen, jolloin puurosta tulee helposti geelimäistä.
  5. Lisää maito vasta lopuksi hautumaan.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ohje täydellisen puuron valmistamiseen – luomupuuronsyönnin maailmanennätystä on nyt rikkomassa koko Suomi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X