Kurpitsakeitto

Pyhäinpäivän maukas menu

Pyhäinpäivän aterian ääressä on aikaa rauhoittua ja nauttia hyvästä ruoasta. Kokosimme kolmen ruokalajin aterian syksyisistä mauista: juureksista, kurpitsasta ja makeasta toffeesta.

Pyhäinpäivän perinteisiin kuuluu kynttilöiden ja kukkien vieminen haudoille. Myös kotona sytytellään kynttilöitä vainajien muistolle ja vietetään iltaa rauhallisissa tunnelmissa. Päivään sopii hitaasti valmistettu ateria, josta nautitaan ajan kanssa.

Provencelainen kananpoika

Aterian alkuun maistuu halloweenin hengessä valmistettu kurpitsakeitto, joka lämmittää mukavasti vaikkapa ulkoilun tai hautausmaakäynnin jälkeen. Samettinen sosekeitto saa makeutta omenasoseesta ja potkua inkivääristä.

Pääruoka valmistuu kätevästi uunissa, jolloin aikaa vapautuu muiden ruokalajien parissa puuhasteluun. Kokonaisena paistettava provencelainen kananpoika pysyy mehukkaana, kun sitä valellaan välillä paistoliemellä. Lisukkeeksi sopivat niin ikään uunissa kypsyvät uunijuurekset, jotka saavat herkullista makeutta hunajasta.

Banoffee pie

Aterian kruunaa makea banoffee-piiras eli toffeinen banaanipiirakka. Rapsakka keksipohja, makea toffee ja kermavaahto tekevät piiraasta vastustamattoman.

Lue myös:

Pyhäinpäivä, kekri ja halloween – syksy on täynnä perinteitä
Kurpitsalyhty valaisee kauniisti
Pistetään pystyyn kekrikemut!
Ruoka.fi: Kurpitsatorttu

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pyhäinpäivän maukas menu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X