Suolaisia piirakoita syksyn illanistujaisiin

Järjestä pimenevien syysiltojen piristykseksi rennot pikkujoulut tai vietä mutkattomia illanistujaisia muuten vaan. Kutsu ystävät koolle, sytytä kynttilät, pyöräytä pöytään maukas piirakka ja lämmitä glögiä tai avaa viinipullo.

keltajuuri-vuohenjuustopiirakka

Keltajuuri-vuohenjuustopiirakka on iloisen värinen kasvis-juustopiirakka, joka saa makua ja väriä punajuuren sukulaisesta keltajuuresta.

Syysmetsän antimet uppoavat mehevään juustoiseen suppilovahveropiirakkaan.

Lohipiirakka täytetään graavi- tai kylmäsavulohella ja tuorejuustolla. Kypsän piirakan kera voi tarjota keitetyistä kananmunista tehtyä haketta, niin piirakasta saa entistä ruokaisamman.

tulinen lohipiirakka

Savulohella täytetty tulinen lohipiirakka saa potkua jalopenoviipaleista. Piirakka syntyy helposti valmiista voi- tai lehtitaikinasta, mutta siihen sopii myös helppotekoinen rahkavoitaikina.

Leipäpiirakka on hiukan erilainen suolainen piirakka, sillä sen pohja tehdään ruisleipäviipaleista. Täytteenä on lohta, jättikatkarapuja ja pestoa.

Poropiirakka saa makua savuporosta ja maustetusta tuorejuustosta.

pizzapiirakaa

Pizzapiirakan kannen alta paljastuu herkullinen juustotäyte, jolle ilmakuivattu kinkku ja rucola antavat pizzamaista makua.

Perinteinen lihapiirakka on ihana klassikkopiirakka, jossa on pehmeä hiivataikinakuori ja riisistä, keitetyistä kananmunista ja jauhelihasta sekoitettu ruokaisa täyte.

lammaspiirakka

Lammaspiirakka on kreikkalaistyyppinen tuhdin ruokaisa piiras, joka täytetään lampaanjauhelihalla, munakoisolla ja vuohenjuustolla tai fetalla.

Lisää ideoita suolaisiin piirakoihin:
Suolainen piirakka x 10
Suolainen piirakka sopii lounaaksi ja iltapalaksi
Suolainen piirakka juhliin x 10
Piirakkapohja
Ruoka.fi: Värikäs paprikapiiras

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suolaisia piirakoita syksyn illanistujaisiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X