Juhlat

Milloin on äitienpäivä 2024? Katso parhaat ideat äidin hemmotteluun!

Suomessa äitienpäivä on aina toukokuun toinen sunnuntai. Muista äitiä, ja poimi ideat kortteihin, lahjoihin ja ruokaherkkuihin.

Äitienpäivä 2024 on sunnuntai 12.5. Äitienpäivä sijoittuu eri vuosina eri päiville, mutta se on aina toukokuun toinen sunnuntai.

Äitienpäivää on juhlittu Suomessa vuodesta 1918 lähtien. Päivä on virallinen liputuspäivä.

Eri maissa äitienpäivän ajankohta vaihtelee. Kaksplus kertoo, että esimerkiksi Ruotsissa päivää juhlitaan toukokuun viimeisenä sunnuntaina ja Norjassa helmikuun toisena sunnuntaina.

Perinteisesti äitiä hemmotellaan juhlapäivänä tuomalla aamiainen vuoteeseen ja antamalla lahja ja kortti. Kokosimme ihanat ideat, joiden avulla teet äitienpäivästä äidille ikimuistoisen.

Lue myös: Kotilieden lukijat paljastavat: Tällainen olisi unelmieni äitienpäivä

Äitienpäivä 2024 on hyvä tilaisuus muistaa äitiä kortilla ja lahjalla

Kokosimme mieleenpainuvimpia runoja ja värssyjä äitiydestä. Valitse sopiva äitienpäiväruno äidillesi ja isoäidillesi näistä kauniista sanoista!

Kaipaatko ideoita äitienpäiväkortin askarteluun? Kokosimme kuusi helposti ja nopeasti toteutettavaa ideaa. Ota askarteluohjeet talteen.

Äitienpäivänä puolisokin voi muistaa lastensa äitiä ikimuistoisella tavalla. Listasimme, mitä äidit oikeasti haluavat saada lahjaksi äitienpäivänä.

Pääseekö lahjapakettiin itse tehty kuorinta, deodorantti, huulirasva vai jalkakylpysuola? Hemmottele äitiä, ja anna lahjaksi diy-kosmetiikkaa.

Herttainen sydämenmuotoinen tupsukranssi on ihana lahjaidea äidille. Katso ohje!

Kukkia ja lankakeriä samassa kimpussa? Kuulostaa ehkä hassulta, mutta toimii. Ota ohje talteen ja kokoa lankakimppu, joka ilahduttaa taatusti.

Anna lahjaksi räjähtävä laatikko, joka kätkee sisäänsä yllätyksen. Kun kannen nostaa ylös, laatikko valokuvineen avautuu kuin kukan terälehdet.

Askartele rannekoru, jossa on tärkeät vuosiluvut, kuten lasten syntymävuodet, mukana. Cernit-massasta askarreltu koru sopii askarreltavaksi yhdessä lapsen kanssa.

Kokosimme 13 kaunista pipo-ohjetta. Mikä näistä naisten pipoista sopisi parhaiten lämmittämään äidin päätä?

Lue myös Kaksplus.fi:stä: Mitä äitienpäivälahjaksi? Yli 30 ihanaa lahjaideaa äidille

Äitienpäivänä äitiä voi hemmotella hyvällä ruoalla

Herkullinen, rauhassa pitkän kaavan mukaan nautittu äitienpäivän aamiainen ilahduttaa taatusti äitiä. Kokosimme tähän suosituimpia reseptejämme, joista voit koota hemmotteluaamiaisen.

Äitienpäiväbrunssi on ihana yllätys päivänsankarille. Kata pöytä täyteen toinen toistaan hurmaavampia suolaisia ja makeita herkkuja sekä rentoa tunnelmaa ja kiireetöntä yhdessäoloa.

Äitienpäivälounas on kevyt ja hienostunut. Ateria valmistetaan koko perheen voimin, ja äiti saa istua valmiiseen pöytään. Kaunis kattaus ja kukat tuovat juhlan tuntua.

Lue myös: Äitienpäivän menu – kokoa juhlapäivän ateria rakkaalle äidille raikkaista aineksista

Ihastuttava äitienpäiväkakku kruunaa juhlapäivän

Äitienpäiväkakku kuuluu äitienpäivään. Hemmottele äitiä ihanalla täytekakulla, jossa maistuvat päivänsankarin lempimaut: marjat, suklaa tai täyteläinen juusto.

Täytekakku ei ole vaikea valmistaa, mutta vaatii muutaman niksin onnistuakseen. Näillä ohjeilla kruunaat juhlapöydän täydellisellä täytekakulla.

Onnistunut kakku ei ole mitään ilman täydellistä kuorrutusta. Koristeltu kakku näyttää viimeistellyltä ja huolitellulta.

Juttua on muokattu 5.3.2024: Päivitetty päivämäärät vuodesta 2023 vuoteen 2024

Kommentoi

Kommentoi juttua: Milloin on äitienpäivä 2024? Katso parhaat ideat äidin hemmotteluun!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.