Suppilovahveroresepti x 6

Suppilovahvero antaa syksyn myöhäisimmän sadon. Pakkasista piittaamaton sieni kasvaa suurina joukkoina sammalten seassa. Suppilovahvero sopii niin keittoon, kastikkeeseen, piirakkaan kuin uunivuokaankin – ja jopa hilloksi.

suppilovahverokeitto

Suppilovahvero-savuporokeitto on samettinen sienikeitto, jolle poronlihalla maustettu juusto antaa täyteläistä ruokaisuutta.

Suppilovahverokiusaus on herkullinen iltaruoka, joka syntyy nopeasti puolivalmiista perunaseoksesta ja sienistä.

sienipiirakka

Juustoinen suppilovahveropiirakka sopii iltapalaksi sekä syksyiseksi vierasvaraksi.

Suppisrisotto on täydellistä lohturuokaa sateisiin syysiltoihin: pehmeää, kermaista ja täyteläistä.

Perunoista ja suppilovahveroista syntyy maukas suppisrösti, joka sopii syötäväksi sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena.

suppilovahverohillo

Suppishillo ryyditetään jouluisilla mausteilla. Tahmea ja makea sienihillo sopii liharuokien kaveriksi.

Lisää ruokaideoita sienestäjille:
Sieniruokia syyspäiviin
Sieniruokia syysmetsän antimista
Suppilovahvero – syksyn sieniherkku
Ruokasienet tutuiksi
Ruoka.fi: Suppilovahverokvinoa

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suppilovahveroresepti x 6

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X