Siskonmakkarakeitto ja muut herkkusopat

Keitto on taloudellista, helppotekoista ja ravitsevaa ruokaa. Kotilieden keittokilpailuun tuli yli sata ohjetta, joista raati valitsi parhaat. Kokeile lukijoiden herkullisia keitto-ohjeita.

Perinteisen siskonmakkarakeiton uusi, mehevä versio on samettinen siskonmakkarasoppa. Sen keittopohja, mieto kasvissosekeitto saa makua kanelista ja muskotista. Sipulin kanssa paistetut siskonmakkarat ovat hurmaava, ruokaisa lisä arkiselle sopalle. Ilman makkaroita tarjottuna sosekeitto sopii myös kasvissyöjille, jos fondin vaihtaa kasvisversioon.

Päärynä-avokadokeitto on kaunis ja lempeä alkukeitto. Se sopii aterian aluksi joko lämpimänä tai kylmänä. Päärynä ja sitruuna antavat keitolle makeutta ja raikkautta.

Myös maukas rucolakeitto sopii alkuruoaksi. Peruna, palsternakka ja omena saavat rucolasta esiin uuden ulottuvuuden. Keitto kannattaa kuumentaa kiehuvaksi juuston lisäämisen jälkeen, jotta se ehtii pehmetä.

Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeitto on kermainen ja sakea juureskeitto. Keltajuuren voi korvata perunalla, palsternakalla tai bataatilla. Pilko keltajuuret ja porkkana ohuiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi, jotta keitto soseutuu samettiseksi, eikä jää rakeiseksi.

Kiireisen kalakeitto on hyvä ja nopea arkiruoka. Riisi antaa keitolle ruokaisuutta ja uutta makua. Todella kiireinen voi korvata juurekset pussillisella pakastejuureksia.

Pehmeä valkosuklaakeitto tarjotaan hapahkojen marjojen kera jälkiruokakeittona. Lempeän kermainen ja vaniljainen keitto on suussasulava kumppani kirpakoille marjoille.

Kokeile myös muita maukkaita keittoja sekä samettisia kasvissosekeittoja.

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siskonmakkarakeitto ja muut herkkusopat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X