Himahella

Herkullista ja helppoa pääsiäistä: Ruokaideoita aamusta iltaan

© Tiina Rantanen

Pääsiäinen on joulun jälkeen toiseksi suurin ruokajuhla. Onhan silloin hetki aikaa hengähtää arjen keskellä ja kerätä läheiset saman pöydän ääreen. Tässä kooste pääsiäiseen sopivista ruokaideoista, joita Himahellaan on kertynyt jo yhdessä kuljetun matkan varrella. Herkullista ja helppoa pääsiäistä ruokatoimittajan Blondikeittiöstä!

Munat sopivat pääsiäisaamiaiselle

© Tiina Rantanen

Kananmunat, tuo uuden elämän symboli on aina kuulut pääsiäispöytään. Postauksista löydät helppoja munaherkkuja, jotka sopivat fiinimmäksi tarjottavaksi silloin, kun pöydän ääressä halutaan viipyä vähän pidempäänkin kuin vain kahvikupillisen ajan.

Sanna Mansikkamäki: Muna on nyt kaikkien huulilla

Helppo pääsiäisbrunssi: Shaksuka ja pataleipä

Himahellan frittata

Vihreää parsaa ja minttua
© Tiina Ratntanen

Parsasesonki alkaa pääsiäisestä

Parsasesonki alkaa tänä vuonna pääsiäisestä. Vihreää parsaa on jo kauppojen tiskissä ollut muutaman viikon, valkoinen antaa vielä odottaa huippusesonkiaan. Alla olevista postauksista löytyy runsaasti parsaideoita pääsiäispöytään.

Parsaa ja Momofuku-munia
© Tiina Rantanen

Momofuku-munat ja marinoitu vihreä parsa

Vihreä parsa aloittaa kevään ruokajuhlakauden 

© Tiina Rantanen

Pitkäperjantai on kala- tai vegepäivä

Pitkäperjantai on vielä ainakin ortodokseille paastopäivä, jolloin ei syödä lihaa. Vaikka ihan perusluterilainen olenkin, omaan pitkäperjantaihini on jo lapsuudesta asti kuulunut savusiika, keitetyt perunat ja munakastike.  Monissa kodeissa on jo trendikäs sähkösavustin, joten vaikkapa lohi syntyy helposti pääsiäispöytään itse savustamalla. Ja jos on oikein hoppu, veriappelsiinilohi on pöydässä puolessa tunnissa.

Herkkua puolessa tunnissa – Blonditiina veriappelsiinilohi

Sähkösavustin on terassikeittiöni helmi

Yksi lohi -neljä ruokaa

© Tiina Rantanen

Lammasta tai broileria pääsiäispäivänä

Lammas on tullut yhä suositummaksi suomalaisissa pääsiäispöydissä.  Sitä voi valmistaa monella tapaa: patana,  paistina, lihapullina tai grillissä. Samoin broileri sopii pääsiäisaterialle. Kokeile vaikka kokonaisen broilerin kypsentämistä grillissä. Poimi ohjeet kaikkiin edellisiin allaolevista postauksista.

Pääsiäisen helpoin ateria: Karitsankyljykset ja chimichurri-kastike

Lammasta pääsiäiseksi – neljä ohjetta maailmalta

Sveitsiläinen lihamureke

© Tiina Rananen

Viskimarinoitu broileri eli tuttavallisesti känninen kana

Oluttölkkikana Shawarma (kuvassa)

Fatoush-salaatti (kuvassa)

Vihreä hummus (kuvassa)

Suu makeaksi mämmijäätelöllä tai pashalla

© Tiina Rantanen

Helppo ja herkullinen mämmijäätelö syntyy sekoittamalla mämmiä ja tiikerijäätelöä.

Syödään yhdessä: Mämmien ja ämmien yö

Pashaa pääsiäiseksi

Iltapalaksi tai kahvipöytään piirakkaa

Quichet  ja erilaiset piirakat ovat taas muodikkaita, jos ne koskaan mihinkään ovat kadonneetkaan. Piirakka on helppo tarjottava myös silloin, jos taloon poikenneille vieraille ei ole tarkoitus kattaa kokonaista ateriaa.  Alla piirasideoita, jotka sopivat lakto-ovo-vegenkin ruokavalioon.

© Tiina Rantanen

Tämä kreikkalainen klassikkoohje löytyy myös huhtikuun lopussa ilmestyvästä Illallistarinoita-kirjastani, josta yo. kuvakin on. 

Illallistarinoita Kreikasta: Spanakópita eli pinaatti-fetapiiras

Valtakunnallinen sipuliviikko: Blonditiinan sipulipiirakka

© Tiina Rantanen

 

Juustoiset parsapiiraat ovat todellista sesonkiruokaa.

Makeaksi päätökseksi kahvipöydässä sopii todellinen klassikko: Mamman marjapiiras. Voit tehdä sen niistä marjoista, joita pakastimestasi yhä löytyy.

Kuplivaa pääsiäistä

Ruokaohjeiden yhteydessä on viinisuosituksia, mutta jos pääsiäisenä haluaa nostaa kuplivan maljan, sen voi tehdä Vuoden viini 2017 -kuohuviinillä!

Myös Alkon maaliskuun 2017 uutuuksista löytyy pääsiäispöytään sopivia, Blonditiinan suosittelemia viinejä.

Blondi testasi: Alkon maaliskuun 2017  uutuudet

© Tiina Rantanen

Herkullistä pääsiäistä toivottaa

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Herkullista ja helppoa pääsiäistä: Ruokaideoita aamusta iltaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *