Herkullista ja helppoa pääsiäistä: Ruokaideoita aamusta iltaan

Pääsiäinen on joulun jälkeen toiseksi suurin ruokajuhla. Onhan silloin hetki aikaa hengähtää arjen keskellä ja kerätä läheiset saman pöydän ääreen. Tässä kooste pääsiäiseen sopivista ruokaideoista, joita Himahellaan on kertynyt jo yhdessä kuljetun matkan varrella. Herkullista ja helppoa pääsiäistä ruokatoimittajan Blondikeittiöstä!
Munat sopivat pääsiäisaamiaiselle
Kananmunat, tuo uuden elämän symboli on aina kuulut pääsiäispöytään. Postauksista löydät helppoja munaherkkuja, jotka sopivat fiinimmäksi tarjottavaksi silloin, kun pöydän ääressä halutaan viipyä vähän pidempäänkin kuin vain kahvikupillisen ajan.
Sanna Mansikkamäki: Muna on nyt kaikkien huulilla
Helppo pääsiäisbrunssi: Shaksuka ja pataleipä
Parsasesonki alkaa pääsiäisestä
Parsasesonki alkaa tänä vuonna pääsiäisestä. Vihreää parsaa on jo kauppojen tiskissä ollut muutaman viikon, valkoinen antaa vielä odottaa huippusesonkiaan. Alla olevista postauksista löytyy runsaasti parsaideoita pääsiäispöytään.
Momofuku-munat ja marinoitu vihreä parsa
Vihreä parsa aloittaa kevään ruokajuhlakauden
Pitkäperjantai on kala- tai vegepäivä
Pitkäperjantai on vielä ainakin ortodokseille paastopäivä, jolloin ei syödä lihaa. Vaikka ihan perusluterilainen olenkin, omaan pitkäperjantaihini on jo lapsuudesta asti kuulunut savusiika, keitetyt perunat ja munakastike. Monissa kodeissa on jo trendikäs sähkösavustin, joten vaikkapa lohi syntyy helposti pääsiäispöytään itse savustamalla. Ja jos on oikein hoppu, veriappelsiinilohi on pöydässä puolessa tunnissa.
Herkkua puolessa tunnissa – Blonditiina veriappelsiinilohi
Sähkösavustin on terassikeittiöni helmi
Lammasta tai broileria pääsiäispäivänä
Lammas on tullut yhä suositummaksi suomalaisissa pääsiäispöydissä. Sitä voi valmistaa monella tapaa: patana, paistina, lihapullina tai grillissä. Samoin broileri sopii pääsiäisaterialle. Kokeile vaikka kokonaisen broilerin kypsentämistä grillissä. Poimi ohjeet kaikkiin edellisiin allaolevista postauksista.
Pääsiäisen helpoin ateria: Karitsankyljykset ja chimichurri-kastike
Lammasta pääsiäiseksi – neljä ohjetta maailmalta
Viskimarinoitu broileri eli tuttavallisesti känninen kana
Oluttölkkikana Shawarma (kuvassa)
Fatoush-salaatti (kuvassa)
Vihreä hummus (kuvassa)
Suu makeaksi mämmijäätelöllä tai pashalla
Helppo ja herkullinen mämmijäätelö syntyy sekoittamalla mämmiä ja tiikerijäätelöä.
Syödään yhdessä: Mämmien ja ämmien yö
Iltapalaksi tai kahvipöytään piirakkaa
Quichet ja erilaiset piirakat ovat taas muodikkaita, jos ne koskaan mihinkään ovat kadonneetkaan. Piirakka on helppo tarjottava myös silloin, jos taloon poikenneille vieraille ei ole tarkoitus kattaa kokonaista ateriaa. Alla piirasideoita, jotka sopivat lakto-ovo-vegenkin ruokavalioon.
Tämä kreikkalainen klassikkoohje löytyy myös huhtikuun lopussa ilmestyvästä Illallistarinoita-kirjastani, josta yo. kuvakin on.
Illallistarinoita Kreikasta: Spanakópita eli pinaatti-fetapiiras
Valtakunnallinen sipuliviikko: Blonditiinan sipulipiirakka
Juustoiset parsapiiraat ovat todellista sesonkiruokaa.
Makeaksi päätökseksi kahvipöydässä sopii todellinen klassikko: Mamman marjapiiras. Voit tehdä sen niistä marjoista, joita pakastimestasi yhä löytyy.
Kuplivaa pääsiäistä
Ruokaohjeiden yhteydessä on viinisuosituksia, mutta jos pääsiäisenä haluaa nostaa kuplivan maljan, sen voi tehdä Vuoden viini 2017 -kuohuviinillä!
Myös Alkon maaliskuun 2017 uutuuksista löytyy pääsiäispöytään sopivia, Blonditiinan suosittelemia viinejä.
Blondi testasi: Alkon maaliskuun 2017 uutuudet
Herkullistä pääsiäistä toivottaa
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herkullista ja helppoa pääsiäistä: Ruokaideoita aamusta iltaan