Vegaanin voileipäkakku

5 maailman parasta voileipäkakkua juhliin

Missä juhlat, siellä voileipäkakku. Olipa kyseessä sitten lakkiaiset, rippijuhlat, häät tai muut kekkerit, tarjolla on usein voileipäkakkua. Valitsisitko trendikkään nakukakun tyyliin valmistetun toast skagen -kakun, Italian tai Kreikan parhaat maut kokoavan voileipätortun vai perinteisestä poikkeavan lohi-juustokakun?

Italialainen voileipäkakku

Voileipäkakku on kahvipöydän klassikko ja sen Italian parhaat maut yhteen kokoava versio juhlapöydän vetonaula. Grahampaahtoleipä- ja perunalimppuviipaleiden välissä vuorottelee kaikkiaan kolme herkullista täytettä.  Punaisessa tomaattikerroksessa on kylmäsavukinkkua, valkoisessa latva-artisokkaa sekä parmesaanijuustoa ja vihreässä tietysti yrtti-pestokastiketta. Päälle kootaan vielä italialaisen suosikkisalaatin tapaan minimozzarellapalloja, kirsikkatomaatteja sekä basilikaa.

italialainen voileipäkakku

Ohje: Italialainen voileipäkakku

Vegaaninen vaihtoehto

Tämä kakku yhdistää kolme herkullistä täytettä yhdeksi hurmaavaksi kokonaisuudeksi – ja vieläpä täysin vegaanisesti. Ensimmäisessä kerroksessa on parsakaalia ja aurinkokuivattua tomaattia, toisessa avokadoa ja ananasta, kolmannessa valkosipulista kurkkutäytettä. Kuorrute tehdään kasvipohjaisesta tuorejuustovalmisteesta sekä vegaanisesta majoneesista. Koristeksi voi koota kasviksia ja yrttejä oman maun mukaan.

Vegaanin voileipäkakku

Ohje: Vegaaninen voileipäkakku

Kreikkalainen voileipätorttu

Kreikkalaisen voileipätortun pohja tehdään täysjyväruisleivästä, täyte tsatsikia mukaillen jogurtista, kurkusta ja fetajuustosta. Kakku hyydytetään liivatteella, joten se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Ennen tarjoilua voileipätorttu koristellaan kurkkuviipaleilla sekä oliiveilla ja tuoreella basilikalla.

kreikkalainen voileipätorttu

Ohje: Kreikkalainen voileipätorttu

Helppo toast skagen -voileipäkakku

Tämä ohje yhdistää kaksi suosikkia: voileipäkakun ja toast skagenin. Toast skagen -kakku kootaan ruisleipä- sekä täysjyväpaahtoleipäviipaleista, joiden väliin sujautetaan majoneesipohjainen katkaraputäyte eli skagen röra. Toast skagen -kakku on helppo ja nopea tehdä. Reunat voi jättää nakukakun tyyliin rennosti auki ja koristella vain kakun päällisen.

toast skagen -voileipäkakku

Ohje: Helppo Toast skagen -voileipäkakku

Lohi-juustokakku

Kyllästyttävätkö perinteiset voileipäkakut ja kutkuttaisi kokeilla jotakin uutta? Ratkaisu on juustokakun tyyliin valmistettu kakku. Sen pohja tehdään hapankorpuista, täyte tuorejuustosta ja graavikalasta. Juhlavat koristeet syntyvät mädistä, lohiruusukkeista, tillistä ja limettilohkoista.

lohi-juustokakku

Ohje: Lohi-juustokakku

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juhlapöydän suolaiset piirakat – peltipiirakka ja muut juhlien parhaat piirakkareseptit

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 maailman parasta voileipäkakkua juhliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X