Ideoita ruoanlaittoon

Grillimakkaran lisukkeet – kokkaa makkaran kylkeen vihreä perunasalaatti, kurkkurelissi ja itse tehty ketsuppi

Grillimakkaran lisukkeet tuovat aterialle makua ja saavat makkaran maistumaan entistä paremmalta. Lisukkeiden valmistamisen ei tarvitse olla vaikeampaa kuin itse grillaamisenkaan. Kokosimme parhaat tarjottavat grillimakkaran kylkeen.

Grillimakkaran lisukkeet tuovat aterialle makua ja raikkautta. Grillimakkara on melko tuhtia syötävää ja kaipaa siksi rinnalleen raikkautta, kirpeyttä ja jotain hapanta. Varhaisperunat ja hyvä kastike nostavat makkara-aterian luksusluokkaan.

Grillimakkara maistuu mainiolta sellaisenaankin, mutta vielä paremmalta itse tehtyjen lisukkeiden kera. Kokosimme parhaat ideat!

Lue myös: Kesän parhaat makkarareseptit – helppoa ja herkullista!

Grillimakkaran lisukkeet numero yksi: perunat

Kesällä kannattaa keittää reilu kattilallinen varhaisperunoita. Tähteeksi jääneet potut maistuvat herkulta grillimakkaran kyljessä savustettuina tai kantarellien tai sipulin kera lämpimäksi lisukkeeksi pyöräytettynä.

Myös BBQ-perunat on hyvä valinta makkaran kaveriksi. Savupaprika ja valkosipuli siivittävät BBQ-perunat kesäpottujen huipulle.

Perunasalaatti varhaispotuista sekä grillimakkara on herkkujen herkku. Vihreä yrttikastike ja täpäkät kaprikset tekevät vihreästä perunasalaatista täydellisen.

Västerbotten-juustosta syntyy majoneesin kanssa muikea dippikastike peruna- ja herkkusienivartaille. Grillimakkara vielä kylkeen niin avot!

Varhaiskaaliherkkuja grillimakkaran kaveriksi

Varhaisperunoiden lisäksi myös varhaiskaali kuuluu kesäherkkujen aatelistoon. Varhaiskaalista valmistettu salaatti on herkullinen kaveri grillimakkaralle. Salaatin sekaan sopivat makeat persikat tai tuhti majoneesikastike.

Grillattu varhaiskaali on uskomattoman hyvää ja maistuu ihanalta myös grillimakkaran kyljessä. Vuohenjuustosta ja jogurtista sekoitettu kastike antaa grillatulle kaalille rutkasti makua.

Grillimakkaran lisukkeet kasviksista

Erilaiset kasvislisukkeet keventävät ateriaa ja maistuvat ihanilta tuhdin makkaran seurana.

Kurkkurelississä ihastuttavat valkosipuli ja sinapinsiemenet. Avomaankurkuista valmistettu relissi on nopea valmistaa.

Huikean hyvä lisuke kesän grillimakkaralle kokataan retiiseistä ja kurkusta sekä majoneesilla täytelöitetystä jogurttikastikkeesta.

Grillikasvikset mausteliemessä ovat syötävän pehmeitä ja maukkaita herkkupaloja ja makkaran kaverina todellinen ässä! Grillatut kasvikset saavat uiskennella mausteisessa öljyssä mielellään yön yli.

Kastikkeita grillimakkaralle

Ketsuppi on grillimakkaran luottokumppani ja parasta itse tehtynä. Ketsupin valmistus ottaa aikansa, mutta pullollinen itse tehtyä herkkua on vaivan arvoinen. 

Ketsupin lisäksi kannattaa kokeilla myös savupaprikakastiketta. Inkivääri ja chili antavat sille mukavasti särmää. 

Majoneesi onnistuu muutamasta raaka-aineesta ja valmistuu sauvasekoittimella yhdessä hujauksessa. Itse tehdyn majoneesin voi maustaa yrteillä, valkosipulilla tai vaikkapa sinapilla.

Grillimakkaran lisukkeet: lisää maistuvia ideoita

Jos haluat loihtia grillimakkarasta jotain ihan muuta, sujauta se totillaletun tai hodarisämpylän väliin tai pujota vartaisiin pikkupaprikoiden kera. 

Lue myös Anna.fi: Nyt grillataan! Kolme pomminvarmaa reseptiä, joilla onnistut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillimakkaran lisukkeet – kokkaa makkaran kylkeen vihreä perunasalaatti, kurkkurelissi ja itse tehty ketsuppi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.