Italialainen_papukeitto

5 x kaalikeitto: Kotilieden parhaat ohjeet

Kaalikeitto maistuu niin herkkusuulle, keventäjälle kuin penninvenyttäjällekin. Valkokaalin lisäksi maukas soppa syntyy myös parsakaalista, lehtikaalista ja hapankaalista. Niillä saa keittoon uusia variaatioita, joten makuun ei hevin pääse kyllästymään. Tässä viisi maukasta vaihtoehtoa.

Lammaskaalikeitto vaatii aikaa, muttei vaivaa

Lammaskaalikeitto tehdään valkokaalista ja karitsanpotkasta hitaasti haudutellen. Keitä sitä kerralla kunnon kattilallinen ja nappaa eväsannos töihin tai pelasta valmiilla keitolla seuraavan päivän kiireinen ilta. Lammaskaalikeitto on siitä huippu, että maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Jos lisäät joukkoon myös hapankaalia, saat siitä entistä ruokaisamman.

Lammaskaali

Resepti: Lammaskaalikeitto

Vihreä minestrone on keventäjän kaveri

Tämä parsa- ja lehtikaalista sekä kesäkurpitsasta ja herneistä tehty vihreä minestorne on maukas ja vähän tavallista kaalikeittoa vivahteikkaampi. Kevyt, mutta maukas soppa sopii erityisen hyvin keventäjän lautaselle. Erilaisista yrteistä valmistettu ja sitruunamehulla sekä kapriksilla piristetty salsa verde tuo ruokaan raikasta twistiä.

minestronekeitto

Resepti: Vihreä minestrone

Italialainen lehtikaalikeitto tukevoitetaan pavuilla

Tämä italialainen kaalikeitto saa puhtia pavuista. Sen veikeän väri on peräisin voimavihannes lehtikaalista, joka värjää keiton punajuuren punaiseksi. Vuole keiton päälle parmesaanilastuja ja tarjoa rouheisen leivän kanssa.

Italialainen_papukeitto

Resepti: Italialainen papukeitto

Itse tehty lihaliemi on mummolan hapankaalikeiton juju

Mummolan hapankaalikeiton salaisuus on lihaliemi, joka tehdään alusta alkaen itse. Valitse siihen porsaanlapaa, kylkiluita tai muuta luullista lihaa, niistä syntyy paras maku. Kun liemi on porissut tunnin verran, joukkoon lisätään valko- ja hapankaalia, ja soppaa keitetään vielä toinen mokoma. Valmistus ottaa aikansa, mutta lopputulos vie kielen mennessään.

mummolan-hapankaalikeitto

Resepti: Mummolan hapankaalikeitto

Täyteläinen parsakaalikeitto

Kaalikeitto mielletään usein laihduttajan ihmekeitoksi, mutta tästä parsakaali-juustokeitosta on keveys kaukana. Se täytelöitetään kermalla sekä cheddar- ja parmesaanijuustolla. Annoksen kruunaa paahdettu pekoni, joten kyseessä on todellinen herkkusuun valinta.

parsakaalikeitto

Resepti: Parsakaali-juustokeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 x kaalikeitto: Kotilieden parhaat ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X