Kuuma juoma lämmittää

Lämmin juoma lämmittää sekä mieltä että kehoa. Mausteiset erikoiskahvit ja teejuomat sekä täyteläiset kaakaot tuovat pientä luksusta arkeen.

Aloita aamu nautiskellen erikoiskahvilla. Kokeile rohkeasti valmiiksi maustettuja maustekahveja tai valmista aromirikas kahvi itse. Valmista ensin hyvää vahvaa kahvia ja mausta se kardemummalla, kanelilla, neilikalla, ouhitulla suklaalla tai appelsiiniraasteella. Kruunaa kahvi vielä kermavaahdolla.

Maitokahvien ystävä valitsee aamun hemmottelujuomaksi cappuccinon eli italialaisen maitokahvin tai caffè latten. Jos et omista espressokeitintä, valmista klassinen cafè au lait eli ranskalainen maitokahvi, jonka valmistaminen onnistuu tavallisella kahvinkeittimellä. Lisäluksusta arkiaamuun saat, kun maustat latten kanelilla tai cappuccinon suklaalla.

Haudutetun teen mausteet

Talvi-iltana kääriydytään vilttiin ja nautitaan haudutetusta teestä tai kotitekoisesta kaakaosta. Erilaisia teelajikkeita ja teemakuja on tarjolla runsaasti. Ihanan mausteinen haudutettu tee valmistuu myös kotoa löytyvillä mausteilla. Kokeile vaikka tähtianiksella, vaniljalla ja kanelilla maustettua teetä, kardemummateetä tai inkiväärillä ja kookoksella maustettua maitoteetä.

Jos flunssa on päässyt yllättämään, tukkoiseen oloon auttaa eucalyptus-hunajajuoma.

Makuhermoja hivelevä kaakao valmistetaan maidosta ja tummasta suklaasta sekä viimeistellään kermavaahdolla. Täydellisen makunautinnon tarjoaa myös isoäidin vaniljakaakao.Kokeilunhaluinen herkuttelee samettisella valkosuklaakaakaolla tai pikantilla chili-suklaajuomalla.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuuma juoma lämmittää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X