Lehtiselleri

Lehtiselleri, jota kutsutaan myös varsiselleriksi, on juurisellerin muunnos. Lehtiselleri ei kasvata mukulaa vaan mehevät, paksut lehtiruodit ja lehtilavat. Yleisimmin lehtisellerin tapaa dippivihanneksena, mutta se sopii moneen muuhunkin ruokaan.

Maku ja näkö

Hyvän, tuoreen lehtisellerin ruodit ovat paksuja, pyöreitä ja meheviä. Ne ovat myös kuiduttomia ja rapeita. Tuoreen lehtisellerin ruodit napsahtavat taivutettaessa poikki.

Väriltään lehtiselleri on vaaleanvihreä. Hajultaan ja maultaan se muistuttaa mukulaselleriä, mutta on kuitenkin makeahko ja maultaan mukulaselleriä miedompi.

Käyttö

Lehtiselleri maistuu erinomaiselta raakana. Sen voi paloiteltuna esimerkiksi juustotarjottimella tai dippivihanneksena. Myös sellerin hennot lehdet ovat syötäviä, niitä voi käyttää esimerkiksi ruokien koristeluun. Lehtiruodin voi myös täyttää tuorejuustolla ja paloitella cocktailpaloiksi.

Lehtiselleri antaa makua keittoihin, kala- ja liharuokiin, muhennoksiin ja siitä voi valmistaa jopa hilloketta.

Säilytys

Säilytä lehtiselleri muovipussissa jääkaapissa, +2 – +5 asteessa.

Kokeile Kotilieden lehtisellerireseptejä:

Waldorf-salaatti
Riisisalaatti
Mangoldikeitto
Kasvispatongit

Teksti: Leena Kalliokoski, kuva: Seppo Saarentola

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Leena Kalliokoski

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti