Luumuhillo ja muut makeat luumuherkut

Luumujen ystävä tekee luumusadosta luumuhilloa tai käyttää luumuja leivonnassa.

Aprikoosihillon ohjetta voi käyttää luumuhillon tekemiseen. Kun teet luumuhilloa, käytä inkiväärin sijaan kanelitankoa.

Tuoreista luumuista syntyy uunipannullinen mehevää luumupiirakkaa. Luumu sopii myös puuroon. Kokeile luumuohrapuuroa, joka on kotimaisista aineksista valmistettuna aitoa lähiruokaa.

Romminmakuinen luumukompotti

2 litraa, valmistusaika 1 tunti

1 kg kivettömäksi käsiteltyjä luumuja tai kriikunoita
2 dl vettä
500 g ruokosokeria
1 dl hillosokeria
1 dl tummaa rommia tai konjakkia
(kanelitanko)

  1. Mittaa vesi ja ruokosokeri sekä kanelitanko kattilaan. Kiehauta. Lisää kivettömät, lohkotut luumut ja kriikunan puolikkaat sekä rommi. Kiehauta, lisää hillosokeri ja hauduta noin 20 minuuttia.
  2. Jaa säilyke lasitölkkeihin, peitä kansilla ja jäähdytä noin 20 minuuttia. Säilytä kylmässä.

Resepti: Marja Malinen

Herkkuja kuivatuista luumuista

Kuivatuista luumuista valmistuu kätevästi esimerkiksi joulutorttuja varten täyte. Luumukiisseli maistuu muutenkin kuin joulupuuron kera.

Luumu-raparperisose tehdään kuivatuista luumuista, joihin yhdistetään raparperia. Piilota luumuja myös limpputaikinaan. Hedelmäistä limppua tulee tällä ohjeella kaksi leipää.

Avainsanat

Keskustelu

Tuota… romminmakuisen luumukompotin rommi tai konjakki kai juodaan? En huomannut mainintaa siitä, missä vaiheessa se lisätään joukkoon. 🙂

Hei, kiitos palautteesta. Resepti on nyt korjattu, rommi lisätään samaan aikaan luumujen kanssa.

Kommentoi juttua: Luumuhillo ja muut makeat luumuherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X