Tutustu tofuun

Tofu on miedon makuinen soijapaputuote. Proteiinipitoinen tofu muuntuu moneksi herkuksi ja täydentää hyvin kasvisruokia.

Tofu löytyy kaupoista yleensä juusto- tai muusta kylmähyllystä. Tofua myydään maustamattomana, valmiiksi marinoituna ja kylmäsavustettuna. Lisäksi valikoimista löytyy usein myös pehmeää tofua, joka sopii jälkiruokiin ja kastikkeisiin.

Tofu maustuu marinadilla

Tofua voi syödä kylmiltään. Kokeile kylmää inkivääritofua, joka saa makua soijasta ja kevätsipulista. Helppo tapa valmistaa tofua on marinoida sitä ja paistaa sitten pannulla rapeaksi. Teriyakimarinoitu tofu valmistuu lyhyen marinointiaikansa ansiosta nopeasti.

Tofun marinointiin sopivat erittäin hyvin soijakastike ja valmiit itämaiset kastikkeet, kuten esimerkiksi sataykastike. Tofun voi marinoida myös limemehun, soijakastikkeen ja tuoreen chilin yhdistelmällä.

Tofu kuuluu olennaisena osana japanilaiseen misokeittoon. Keiton raaka-aineiden hankinta voi tuottaa vaivaa, mutta lopputulos on vaivannäön arvoinen. Lämmin tofusalaatti koostuu tofusta ja vihreistä vihanneksista, joita ei saa kypsentää liian pehmeiksi.

Tofu sopii kasvisten ja lihan kumppaniksi

Välimeren tofu tomaattikastikkeessa saa veden herahtamaan kielelle. Reseptissä käytetään valmiiksi marinoitua tofua. Kermaisen mehevä tofupasta tarjotaan tuorepastan kera.

Tofua voi käyttää ruoissa lihan asemasta, kuten helpossa ja nopeassa perunapadassa. Tofua voi myös yhdistää kalan ja lihan kanssa. Tofu-lohipata saa makua siitakesienistä, ja tofu imee itseensä keiton makuja.

Tofusta valmistetaan myös jäätelöä, jota löytyy nykyään useimpien kauppojen valikoimista. Kokeile täyteläistä tofujäätelöä sellaisenaan tai marjahedelmäsalaatin kyytipoikana.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tutustu tofuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X