Blonditiina reissaa: Ruokamatkoilla Suomessa

Missä on Suomen Makukylä? Tai Ranskalainen kyläkauppa? Tai entinen lihanteurastusasema Köttkontrollen? Tai missä vietetään Suomen hulppeimmat Skördefestit eli sadonkorjuujuhlat? Näin kysymyksiin löydät vastaukseet tästä postauksesta, johon on koottu ruokamatkailijan mansikkapaikkoja ympäri Suomen.
Olen pitänyt Himahella-blogia Kotiliesi.fi -sivustolla kohta kolme vuotta. Koska olen luonteeltani reissunainen, olen yrittänyt myös postata blogiini kivoja kohteita, joiden uskon kiinnostavan ruokaorientoituneita lukijoitani. Kerään tähän postaukseen jo aikaisemmin tekemäni ruokamatkavinkit, joista toivon olevan iloa ympäri Suomineitoa reissatessa. Postaukset eivät ole ajantasalla vaikkapa taidenäyttelyiden suhteen, mutta suosittelemani kaupungit tai kylät eivät ole kadonneet minnekään.
Lisää postauksia on tulossa pitkin matkaa, kunhan Suomi-turneeni etenee.
MIKKELI
Maista luomu -ruokamatkalla tutustuin Mikkelin ja Etelä-Savon tarjontaan ruokamatkailun näkövinkkelistä. Maista luomu eli ruokamatka Mikkeliin -postauksessa on kuusi vinkkiä siitä, missä Etelä-Savossa kannattaa piipahtaa.
TURKU
Mysteerimatkalla Turussa vietettiin hyvän ystävän pyöreitä synttäreitä syömällä ja juomalla hyvin. Vuorokausi Turussa oli kuin pieni ulkomaanmatka, melkein Stadin friidu ymmärsi paikallista kieltäkin!
JYVÄSKYLÄ
Viimeisin reissu tuli heitettya Jyväskylään, jossa oli 12-17.heinäkuuta 2016 kaupunkifestivaali Jyväskylän kesä. Samalla tuli katsastettua Jyväskylän mansikkapaikat ruokaihmisen vinkkelistä.
LAITIKKALA
Tampereelle kannattaa ehdottomasti kurvata Laitikkalan kautta ja ostaa sieltä herkut matkaevääksi. Suttisen tila on jo legenda!
Suomen Makukylä on Laitikkalassa
VÄÄKSY
Miten niin pieneen paikkaan mahtuukin niin paljon kiinnostavia kohteita ruokaihmiselle?
Päiväreissulla Vanhassa Vääksyssä
OULU
Ruokaretki Ouluun ei ole ollenkaan pöljempi juttu. Käy maistamassa vaikka rössypottua Sokeri-Jussissa.
Ookkonää Oulusta? eli ruokamatkailua Oulussa
TAMPERE
Tampere on paljon muutakin kuin mustaamakkaraa. Vaikka se onkin ainoa kurmettiherkku, jota voi syärä pipa päässä rotvallin reunalla. Tampere on minulla must-kohde ainakin kerran kesässä. Mistäköhän löydän itseni tänä suvena? Viime kesänä Tampereella oli paljon uutta nähtävää ja koettavaa. Niistä postauksessa.
Soon moro eli päiväretki Tampereelle
Tampereen kauppahalli vie kielen
MÄNTTÄ
Serlachiuksen museo Mäntässä on todellakin kulttuurimatkan arvoinen. Göstan paviljongissa voi myös syödä hyvin ja siellä järjestetään myös Food Campeja.
Mänttä mielessäin eli aistielämyksiä Serlachius-museon Göstan paviljongissa
PORVOO
Porvoosta on tullut oikea ruokamatkailijan trendikohde. Siellä pitää käydä useammankin kerran, jos haluaa perehtyä kohteeseen kunnolla.
Porvoo – Ruokamatkailun uusi trendikohde
Porvoon Meat district panostaa lihaan
SMAKU- eli miltä Porvoo maistui
Loma mielessä: Ruokaretken suuntana Helsinki East eli Itä-Uusimaa
LÄNSI-UUSIMAA
Läntisellä Uudellamaalla on monta ruokamatkailijan helmeä, jotka täytyy vain tietää. Niihin ei eksy ohiajaessa.
Länsi Uudenmaan salatut helmet
ETELÄ-POHJANMAA
Etelä-Pohjanmaalla ei hävetä olla ylpeitä siitä, mitä siellä on saatu aikaiseksi.
Koskenkorva Village Experience – Kylä Kyrönjoen Rannalla
Ruokaprovinsissa kaikki on komiaa eli ruokamatka Etelä-Pohjanmaalle
Kyrössä uskotaan rukiin voimaan
AHVENANMAA
Ahvenanmaalla on paljon nähtävää kesäisin ja välimatkat taittuvat vaikka fillarilla. Mutta ihan oman reissunsa väärtti on syyskuiset Skördefestit, joissa vierailin syksyllä 2015.
Sördefesten eli sadonkorjuujuhla Ahvenanmaalla
HELSINKI
Helsinki, kotikaupunkini ja suuri rakkauteni. Stadissa on paljon nähtävää. Ja Stadin uusista nähtävyyksistä, kuten Löylystä, aion kertoa heti kun ehdin.

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blonditiina reissaa: Ruokamatkoilla Suomessa