Tattaripaneroitu kuha, rosmariinisiika ja 5 muuta maukasta kalaruokaa

Kalaa tulisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Moni kuitenkin turvautuu turhan usein samoihin resepteihin. Kokosimme seitsemän herkullista kalaruokareseptiä uunilohen ja kalapuikkojen tilalle.

Hauki

Hauki mielletään usein ruotoiseksi ja kuivaksi kalaksi, mutta pienellä vaivalla siitä saa valmistettua herkullisia aterioita. Varmin tapa saada hauesta mehevää ja maukasta on käyttää sitä jauhettuna murekkeisiin ja pyöryköihin. Monitoimikoneessa ruodotkin surahtavat niin hienoksi, etteivät ne enää syödessä haittaa.

Nämä haukipyörykät kypsyvät kuumassa liemessä muutamassa minuutissa ja maistuvat parhaata tillipeston sekä perunoiden kanssa sellaisenaan tai hieman pannulla ruskistettuina. Halutessasi voit lisätä keitinliemeen myös kasviksia ja tehdä pyöryköistä keiton.

haukipyörykät

Resepti: Haukipyörykät 

Siika

Valitse uunilohen sijaan vaihteeksi siikaa. Kokonaisena kypsennetty kala on näyttävä tarjottava, joka sopii niin viikonloppuruoaksi kuin arjen aterioillekin. Välimeren tapaan rosmariinilla ja sitruunalla maustetun siian kera tarjotaan lohkoperunoita, jotka kypsyvät uunissa kalan kanssa rinnan.

rosmariinisiika

Resepti: Uunissa paahdettu rosmariinisiika 

Ahven

Helppo, nopea ja kärytön tapa valmistaa kalaa, on tehdä siitä keitto. Kermainen lohikeitto on klassikko, mutta mitäpä jos vaihtaisit kalan ahveneen ja nauttisit keiton vaihteeksi kirkasliemisenä. Ahvenkeittoon tulee kalan lisäksi aromikasta fenkolia sekä lehtiselleriä, perunaa ja perinteisiä keittojuureksia. Tillisilppu viimeistelee annoksen.

Terveelliset kalaruoat maistuvat arjessa ja juhlassa.

Resepti: Ahvenkeitto 

Kuha

Kuha on kevyt ja vähärasvainen kala, josta saat helposti mehevää paneroimalla ja paistamalla sen voissa. Kun vaihdat perinteiset vehnä- ja korppujauhot tattariin, ruokaan syntyy hetkessä uutta twistiä. Mausteeksi riittää suola ja pippuri, tarjoiluun sitruuna ja tuore tilli. Helppoa, hyvää ja nopeaa!

Parmesaanikuhaa

Resepti: Tattaripaneroitu kuha 

Silakka

Silakka jakaa mielipiteitä. Jos kuulut siihen joukkoon, joka ei innostu perinteisistä silakkapihveistä, kokeile tätä reseptiä. Spagetti con le Sarde on eräänlainen spagettivuoka, joka pastan ja silakkafileiden lisäksi sisältää muun muassa fenkolia, sardellia, rusinoita, pinjansiemeniä ja yrttejä. Ainekset kerrostetaan uunivuokaan ja pinnalle ripotellaan valkosipulilla maustettu yrtti-leipämuruseos, joka paahtuu uunin lämmössä vastustamattoman rapeaksi.

spagetti con le sarde

Resepti: Spagetti con le Sarde

Muikku

Kukapa voisi vastustaa voissa meheväksi paistettuja muikkuja! Helpoimmalla pääset, kun valitset kalatiskiltä valmiiksi perattuja muikkuja. Pyöräytä fileet ruisjauhoissa ja paista meheväksi voissa, niin ruoka on lautasella alta puolen tunnin. Lisukkeeksi tehdään tietysti perunamuusia, mitäpä muutakaan!

paistetut muikut

Resepti: Paistetut muikut 

Turska

Joskus kannattaa käydä kalassa myös kaupan pakastealtaassa. Corn flakes turska on englantilaisen katuruoan, fish and chipsin, innoittama kalaruoka, joka syntyy maissihiutaleilla kuorrutetuista turskapaloista. Leivitetyt kalapalat paistetaan rapeiksi öljyssä ja dipataan itsetehtyyn korianterimajoneesiin.

corn flakes turska ja koriateriaioli

Resepti: Corn flakes turska ja korianteriaioli 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tattaripaneroitu kuha, rosmariinisiika ja 5 muuta maukasta kalaruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X