feta-mustakaaliquesadillat

Perjantai-illan parhaat herkut: Maistuisiko pizzapannari, feta-mustakaali-quesadillat tai meksikolainen nachosalaatti?

Perjantai-ilta ja viikonloppu alkamassa. Mieli tekisi vaihtaa vapaalle ja vähän ehkä herkutellakin. Tässä viisi huippuhyvää ohjetta, joilla se onnistuu täydellisesti.

Pizzapannari on näppärä välipala.

Perjantai on perinteinen pizzapäivä. Jos taikinan vaivaaminen ei innosta, pyöräytä pizzapannari Vappu Pimiän ohjeella. Se tehdään peruspannukakkutaikinasta, jonka päälle kootaan täytteitä maun mukaan. Helppoa, hyvää ja maistuu taatusti koko perheelle.

Resepti: Vappu Pimiän helppo ja herkullinen pizzapannari

feta-mustakaaliquesadillat

Rennon perjantai-illan ehdoton hitti: feta-mustakaaliquesadillat! Lusikoi tortillaletun päälle paistettua musta- tai lehtikaalia, paksoita sekä reilusti feta- ja mozzarellajuustoa. Nosta toinen lettu päälle ja paahda pannulla pari minuuttia, kunnes juusto sulaa ja sitoo letut toisiinsa. Täydellisesti perjantai-illan pikkupurtavaa!

Resepti: Feta-mustakaaliquesadillat

Pankopaneroidut kananpojat ovat helppoa kotiruokaa.

Nämä kananuijat vievät kielen mennessään. Salaisuutena on panko-korppujauho, jonka ansiosta nuijat saavat vastustamattoman rapean pinnan. Pankopaneoidut kananuijat ovat herkkua jo sellaisenaan, mutta kun lisäksi valmistaa vielä superhelpon rakuunadipin, ollaan jo melkoisen hyvän perjantairuoan äärellä.

Resepti: Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

teriyaki-tofuvartaat

Tässä perjantairuoassa kohtaa kolme hyvää: itsetehty japanilainen teriyakikastike, makeantulinen paahdettu ananassalsa ja rapeaksi paistettu tofu. Nämä kun kääräistään tortillan väliin, ei voi muuta todeta kuin kyllä toimii ja kolahtaa kovaa!

Reseptit:

Teriyaki-tofuvartaat

Paahdettu ananassalsa

Meksikolainen_nyhtökaurasalaatti

Onko tässä perjantai-illan paras salaatti? Meksikolaishenkinen nyhtökaurasalaatti kootaan avokadosta, maissista sekä tomaatista ja höystetään herkuksi nacholastuilla ja kourallisella oliiveja. Pannulla makoisaksi paahtunut nyhtökaura korvaa perinteisen jauhelihan, jonka ansiosta tämä rouskuva salaatti maistuu myös vegaaneille.

Resepti: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perjantai-illan parhaat herkut: Maistuisiko pizzapannari, feta-mustakaali-quesadillat tai meksikolainen nachosalaatti?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X