hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Ruokalista viikko 49: Isoäidin rakastetuimmat ruoat

Itsenäisyyspäivän kunniaksi tällä viikolla herkutellaan kotiruoalla isoäidin tapaan. Tarjolla on niin perinteisiä herkkuja kuin klassikoiden moderneja muutoksiakin. Maistuisiko pitkään hautunut lammaskaali, lehtikaalilla tuunattu lohilaatikko tai ihanan retrot porsaankyljykset hunajaglaseerauksella?

Maanantai

Uunikana maustuu rosmariinilla ja sitruunalla

yli 60 min
0

Kokonainen uunikana on retroruokaa parhaimmillaan. Se paahtuu meheväksi sitrusten ja yrttien kanssa. Aavistus vaahterasiirappia antaa makean viimeistelyn kokonaiselle kanalle.

Tiistai

Isoäidin makaronilaatikko

yli 60 min
6

Isoäidin makaronilaatikko on helppo kotiruoka, joka maistuu kaikille. Makaronilaatikon reseptiä voi muunella lisäämällä joukkoon ruskistettua maustettua jauhelihaa, sieniä, sipulia ja mausteita.

Keskiviikko

Lohi-lehtikaalilaatikko

30-60 min
4

Isoäidin lohilaatikko saa raikkaan päivityksen lehtikaalista. Tähän laatikkoon käytetään keitettyjä perunoita, joten niitä kannattaa tehdä edelliselle aterialle reilusti.

Torstai

Hernekeitto

yli 60 min
4

Perinteinen hernekeitto on mainio arkiruoka: helppoa, ravitsevaa ja edullista. Pitkän keittämisajan takia hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä. Ylimääräisen hernekeiton voi pakastaa. Hernekeiton voi maustaa valkosipulin asemesta sinapilla tai käyttää keittoon juureksia. Pala selleriä, palsternakkaa tai porkkana lisätään keittoon lihan kanssa.

Perjantai

Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

alle 30 min
4

Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi klassiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.

Lauantai

Isoäidin lihamureke

yli 60 min
6

Lihamureke saa tässä reseptissä maukkaan täytteen. Pekoniraidoitus pitää murekkeen muodossaan ja valelee vähärasvaisesta jauhelihasta valmistetun murekkeen meheväksi.

Sunnuntai

Herkullinen lammaskaali

yli 60 min
4

Lammaskaali on helppo viikonloppuruoka, sillä se kypsyy kuin itsekseen ja sopii hyvin lämmitettäväksi uudelleen ja pakastettavaksi. Katso ohje, joka on isoäidin keittiöstä!

Jälkiruoka

Kierretoffeet

yli 60 min
50

Kierretoffeet ovat kuin vanhan ajan toffeekaramelleja. Niissä on juuri oikeanlainen sitkeä ja tahmea koostumus. Kierretoffeet kannattaa kääriä heti kiertämisen jälkeen leivinpaperiin, niin ne eivät tartu toisiinsa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 49: Isoäidin rakastetuimmat ruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X