Ruoka

Ruokalista viikko 46 – yhden pannun ruoka päästää tiskaajan helpolla

Miksi sotkea useampi pannu ja kattila, kun yksikin astia riittää? Kokosimme yhden padan ateriat arjen ruokarumbaa helpottamaan.

Yhden pannun ruoka valmistuu aikaa ja tiskiä säästäen. Yhden padan kasvispasta ja makkarapata chili con carnen tapaan ovat lautasella puolessa tunnissa. Viikonloppuna padassa hautuvat hissukseen kanapata ja klassinen merimiespihvi.

Ruokalista viikko 46: Yhden pannun ruoka ja yhden padan ateriat

Maanantai: Makkarapata chili con carnen tapaan

Makkarapata chili con carnen tapaan valmistuu vikkelästi yhdessä padassa mausteisesta chorizosta, kidneypavuista ja chilistä.

Samassa kattilassa kypsyvät myös alle puolen tunnin makkarapasta kastikkeineen sekä makkara-lehtikaalikeitto liemineen.

Tiistai: Kala-äyriäispata

Kala-äyriäispata on vaihtelunhaluisen kokin valinta, sillä sitä on helppo muunnella oman maun mukaan: äyriäiset voi korvata eri kalalajeilla ja purjon vaihtaa vaikkapa fenkoliin.

Jos aikaa kalapadalle ei tahdo löytyä, keitä kattilassa tomaattinen kalaseljanka ja viimeistele soppa smetanalla. Lämpöisen keiton parina maistuu pehmeä perunarieska. Perunarieskat muusista valmistuvat kätevästi esimerkiksi ylijääneestä perunasoseesta.

Keskiviikko: Yhden padan kasvispasta

Miksi keittää pasta erillisessä kattilassa, kun spagetit voi heittää raakana pataan muiden ainesten kanssa? Yhden padan kasvispasta valmistuu nimensä mukaisesti samassa astiassa alusta loppuun.

Myös kolmen aineksen tortellinivuoka saa aplodit tiskiä välttelevältä kotikokilta, sillä tomaattikastike, pastatyynyt ja mozzarella kaadetaan samaan uunivuokaan. Pastan jälkeen maistuu italialainen klassikkojälkiruoka tiramisu, joka kootaan tällä kertaa annosmaljoihin.

Torstai: Tandoori-kvinoa-kasvispata

Patako liian hidas ja työläs? Eivät nämä ainakaan! Tandoori-kvinoa-kasvispata, linssi-kasvispata ja pinaatti-linssipata ovat täyttäviä, ravintorikkaita, säästävät tiskiä ja valmistuvat parhaimmillaan puolessa tunnissa.

Perjantai: Marokkolainen jauhelihapata

Marokkolainen jauhelihapata yhdistää linssit, juurekset ja jauhelihan maukkaaksi arkiruoaksi. Padan voi nauttia sellaisenaan tai riisin tai leivän kera.

Rouheinen pataleipä ja yrttinen pataleipä paistuvat vaivatta niin ikään padassa. Leipäsiivulla sipaisee liemen lautaselta jokaista tilkkaa myöten.

Lauantai: Merimiespihvi

Paahtopaistista ja perunasta valmistuva merimiespihvi on pataruokien ikisuosikki. Peruna-jauhelihalaatikko on simppeli ja edullisempi versio siitä.

Jälkiruoaksi maistuvat puolukkablondiet, joissa on juuri sopivassa suhteessa kirpeää puolukkaa, makeaa kinuskia ja pähkinäistä ruskistettua voita.

Sunnuntai: Kanapata

Kurpitsa ja kana ne yhteen sopivat! Kanapata hautuu uunissa meheväksi kermaisessa kastikkeessa. Vietnamilainen liha-kurpitsapata hurmaa mausteisella liemellään.

Päivällisen kruunaa omenapannacotta, jossa makua ja väriä antaa lakritsitoffee.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 46 – yhden pannun ruoka päästää tiskaajan helpolla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.