uunijuurekset

3 x uunijuurekset – helposti hyvää!

Uunijuurekset ovat helppo lisäke erilaisille liha- ja kalaruoille, sillä kasvisten käsittelyn jälkeen ne kypsyvät uunissa lähes itsestään. Valitse mieleisesi makupaletti kasvisten ympärille ja valmista uunivuoallinen maukkaita juureksia!

Uunijuurekset paistille ovat reilulla kädellä maustettuja juureksia, joiden tuhti makumaailma soveltuu mainiosti liharuokien rinnalle. Oman valinnan mukaan uunipellille voi pilkkoa esimerkiksi porkkanoita, punajuuria, palsternakkoja ja selleriä. Pellille päätyvät myös sipulit ja valkosipuli.

Komeus hunnutetaan mausteseoksella, jossa yhdistyvät teriyakikastike, balsamiviinietikka ja rosmariini. Herkku kypsyy uunin lämmössä tunnissa, jonka jälkeen uunituoreet juurekset ovat valmiina nautittaviksi.

189451-uunijuurekset.jpg

Juurisellerit, palsternakat, punajuuret ja sipulit saavat kyytiä, kun kotikokki loihtii perheelleen helppoja uunijuureksia. Uunivuokaan nosteltujen juuresten päälle valutetaan öljyä ja hunajaa. Mausteiksi riittävät suola, mustapippuri ja timjami. Komeus nostetaan uunin lämpöön muhimaan, jotta juureksista tulee vastustamattoman pehmeitä. Älä kuitenkaan kypsennä juureksia liikaa, vaan jätä niihin aavistuksen verran purutuntumaa.

uunijuurekset-mausteseoksella

Uunijuurekset mausteseoksella kypsyvät nopeasti, sillä juurekset suikaloidaan ohuiksi juuresveitsen avulla. Lanttu-, nauris- ja bataattisuikaleet sekä sipulilohkot saavat ylleen herkullisen mauste-öljyseoksen, jossa yhdistyvät sitruuna, chilijauhe ja tuoreet yrtit. Ohuet suikaleet ovat kypsiä 20 minuutin kuluttua, joten nopeampia uunijuureksia saa etsiä! Veikeän makuiset kasvikset maistuvat erilaisten liha- ja kalaruokien seurana.

Herkullisia ruokia juureksista:
Lämmin juuressalaatti
Kananpoikaa juureksien kera
Ankanrinta ja pähkinäiset juurekset
Lähiruokaa juureksista
Juureksia keliaakikolle ja karppaajalle
Herkuttele juureksilla
Ruoka.fi: Kermamuhennetut juurekset

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 3 x uunijuurekset – helposti hyvää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X