Pekoni tuo mehevyyttä ruokiin

Rasvainen pekoni sopii moneen ruokaan. Ruskista rapeaksi tai käytä mehevöittäjänä vähärasvaisen lihan rinnalla.

Näyttävä pekoni-sienipasta on mainio ruoka vaikkapa vieraille tarjottavaksi. Pekoni paistetaan pannulla täydellisen rapeaksi yhdessä punasipulin kanssa. Kastikkeeseen tulee lisäksi herkkusieniä, kermaa ja tuoretta pinaattia. Mehevä kastike yhdistetään keitetyn pappardellepastan kanssa, ja tuhti ateria on valmis karkoittamaan kiljuvan nälän.

134894-Poronkaristys.jpg

Aina yhtä maukas poronkäristys saa mehevyyttä pekonista. Vähärasvainen poronliha kaipaa rinnalleen rasvaisempaa pekonia, jotta käristyksen koostumus ja makupaletti saadaan tasapainoon. Olut tuo lisää maittavuutta liharuokaan, ja pitkä haudutusaika takaa käristyksen mureuden. Perinteitä kunnioittaen poronkäristys nautitaan pottuvoin ja puolukkasurvoksen kera.

Moderni_pyttis

Klassikko saa uuden muodon modernin pyttiksen ohjeessa. Broilerin jauhelihasta ja pekonista valmistetut hätäisen kokin tuoremakkarat nostavat annoksen aivan uudelle tasolle. Makkaroiden kaikki ainekset jauhetaan monitoimikoneessa sileäksi massaksi, joka pursotetaan tuorekelmun sisälle pötköiksi ja keitetään kypsiksi. Viimeinen silaus eli kauniin ruskea pinta saadaan paistinpannulla. Herkkumakkaroiden lisäksi pyttipannussa maistuvat peruna, porkkana ja lanttu.

Risotto

Täyteläinen pekoni-cheddarrisotto suorastaan sulaa suuhun. Paloitellut pekoniviipaleet paahdetaan kattilassa mukavan rapeiksi. Joukkoon lisätään riisi ja risottoa hämmennetään, kunnes jyvät ovat läpikuultavia. Kuiva valkoviini ja voimakas kasvisliemi antavat risotolle tyypillisen maun. Valmis risotto viimeistellään raastetulla cheddarjuustolla ja tuoreella rucolalla.

196511-burgundinpata_580.jpg

Ranskalaisessa burgundinpadassa yhdistyvät laadukas naudan sisäpaisti, maukas amerikanpekoni ja täyteläinen punaviini. Lihapalat ja pekoni ruskistetaan padassa ennen muiden ainesten lisäämistä. Burgundinpata saa hautua ajan kanssa joko hellalla tai uunissa. Höyryävän kuuma lihapata nautitaan keitetyn riisin kera.

Nutellamarinoitu possu saa makunsa pähkinä-suklaatahnasta, sinapista ja Sriracha-chilikastikkeesta.

Trendikkäässä nutellamarinoidussa possunniskassa pekoniviipaleet levitetään rypsiporsaan kasslerin ja sen päälle sivellyn marinadin ympärille. Silavointi pitää marinadin paikallaan, ja paiston aikana pekoni kypsyy herkullisen rapeaksi. Ihastuttavassa bachelor- eli sinkkumarinadissa maistuvat pähkinä-suklaalevite eli nutella sekä sinappi ja tulinen Sriracha-kastike. Possunniskan kanssa samaan pataan laitetaan reilusti sipuli- ja omenalohkoja, jotka paistuvat mukavan makeahkoiksi lisukkeiksi. Mehevä possunniska tarjoillaan marokkolaishenkisen lanttupaistoksen kera.

Kokeile pekonia myös leivonnassa:
Pekoni-cheddarmuffinit
Pekoni-parsapiiras
Pekoni-taatelipiirakka
Ruoka.fi: Pekoni-briequiche
Ruoka.fi: Pienet pekoni-sipulipiiraat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pekoni tuo mehevyyttä ruokiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X