Hyvinvointi

Loma ohi? 7 vinkkiä, miten pääset takaisin kuosiin

Kokosimme seitsemän vinkkiä, joiden avulla saavut työpaikallesi kukoistavana, kun lomalta paluun aika koittaa.

Kesän jälkeen olo voi olla vetelä ja ulkonäkö kaivata piristystä. Näiden seitsemän kohdan avulla saat olosi taas pirteäksi ja ulkokuoresi hehkeäksi!

Lue myös: 9 yllättävää konstia: Kokosimme parhaat edulliset kauneusvinkit

1. Juo vettä

Nainen juo lasista

Terveen aikuisen pitäisi saada päivittäin 2–3 litraa nestettä vuorokaudessa. Puolet päivittäisestä nesteen tarpeesta tulisi saada juomana. Toinen puoli nesteestä tulee ruoasta.

Suomessa paras janojuoma on tavallinen hanavesi, sillä siinä ei ole kaloreita eikä sokeria, jotka lihottavat ja aiheuttavat hampaille happohyökkäyksen.

Lue, miten pidät huolta, että juot riittävästi!

2. Liiku

Muun muassa juoksu on urheilulaji, jonka aikuinen voi aloittaa helposti.

Asiantuntija kannustaa liikkumaan säännöllisesti,  sillä liikunta ehkäisee monia sairauksia ja auttaa jaksamaan arjessa.

Suomalainen kuitenkin istuu, makaa tai seisoo paikoillaan yli kolme neljäsosaa valveillaoloajastaan. Näiden keinojen avulla vähennät istumista.

Terveyden vaaliminen ei vaadi aina raskasta hikiliikuntaa. Lue, miksi lyhytkin kävelylenkki kannattaa.

Lue myös: Aikuisenakin voi opetella uuden urheilulajin – poimi vinkit uusiin harrastuksiin

3. Syö terveellisesti

Näin lisäät kasviksia ruokavalioosi – 7 helppoa keinoa

Terveellisen arkiruokailun ei tarvitse tarkoittaa ylimääräistä vaivannäköä. Televisiosta tuttu ravitsemusterapeutti ja Kotilieden kolumnisti Hanna Partanen antaa viisi käytännön vinkkiä, miten syöt arjessa terveellisemmin. Vinkkien avulla voit muuttaa arkiruoanlaittoasi ja ruokatottumuksiasi helposti terveellisempään suuntaan.

Katso myös Partasen vinkit, miten lisäät kasviksia ruokavalioosi.

Lue myös: Tavoitteena 10 kilon painonpudotus? Näin lasket perusaineenvaihduntasi ja onnistut vihdoin

4. Helli ihoa

maksaläiskä, pigmenttiläiskä, kasvoissa, hoito, pois, syy, ehkäiseminen, ehkäisy

Ihon kuorinta kannattaa. Kuorimalla ihosi poistat kuolleen solukon ja karheuden ihon pinnasta. Samalla ihon väri kirkastuu, pinta pehmenee ja hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin. Näin ammattilainen neuvoo ihojen ja kasvojen kuorinnassa. Muista kosteuttaa kasvot kuorinnan jälkeen naamiolla.

Ihoa hellivän vartalon kuorintavoiteen voit tehdä myös itse omien kaappiesi aineksilla. Katso diy-kuorinnan ohje!

Suihkurutiini on hyvä ottaa loman jälkeen tarkasteluun, etenkin jos iho on kuiva. Nämä viisi tapaa kannattaa karsia, kun käyt suihkussa.

Jos ihosi on karvojen ajelun jälkeen punainen ja näppylöillä, kokeile olisiko näistä viidestä vinkistä hyötyä.

Lue myös: Eroon maksaläiskistä? Ihotautien erikoislääkäri kertoo, kuinka vältyt pigmenttiläiskiltä ja hoidat niitä

5. Piristä ilmettä meikin avulla

Huulimeikin tekoa

Hyvä meikkipohja on kauniin ja siistinä pysyvän meikin perusta. Kun meikkivoide tuntuu liian tuhdilta, kannattaa kääntyä kasvoja sävyttävien voiteiden puoleen.

Kukapa meistä ei haaveilisi tuuheista ja tummista ripsistä? Onneksi ripsivärin avulla räpsyttimiin saa helposti lisää tehoa. Magneettiripset ovat uusi hitti kauneusrintamalla ja tuovat ripsiin näyttävyyttä.

Punainen huulipuna piristää kasvot nopeasti. Katso, mikä huulipuna valaisee kasvot, kosteuttaa huulet ja tekee hampaista vaaleamman näköiset ja nappaa vinkit pusunkestävään huulimeikkiin. Yksinkertainen kikka varmistaa, ettei huulipuna päädy hampaisiin.

Meikatut pisamat tuovat kasvoihin uutta ilmettä. Muistathan poistaa meikit päivän päätteeksi meikinpoistoaineella.

Lue myös: Haluatko häivyttää tummat silmänaluset ja silmäpussit? Älä tee näitä virheitä meikatessasi!

6. Hoida hiukset kuntoon

hiukset

Vaurioituneet ja katkeilevat hiukset, kuivat latvat, kutiseva päänahka… Kesän jälkeen hiukset tarvitsevat tehokasta apua. Löydätkö avun hiusongelmiisi näistä tuotteista toimituksen testaamista shampoista ja hoitoaineista?

Aina voi myös turvautua kuivashampooseen. Kuivashampoo elvyttää nuutuneet hiukset, pidentää pesuväliä ja antaa hiuksille volyymiä.

Kuivat hiukset kiittävät hiusnaamiosta tai hiuksiin jätettävästä hoitoaineestaAurinko- ja lämpösuojat ovat avain siihen, että hiukset säilyttävät kiiltonsa ja näyttävät terveiltä ympäri vuoden.

Kun hiukset on hoidettu, on uuden kampauksen aika. Katso videolta, kuinka teet näyttävän otsaletin tai kiharapehkon tai solmit juhlakampauksen.

Lue myös: Venähtikö muovinen hiuslenkki? Näin palautat puhelinjohtoponnarin muotoonsa

7. Huolla vaatteet ja kengät

Villa lämmittää kylmällä säällä.

Jos oma tyyli on loman jälkeen hakusessa, voi mallia ottaa tunnettujen naisten tyyleistäKauniit ja istuvat alusvaatteet tuovat vartalosi ja asusi parhaat puolet esiin. Näin vältät kaksoistissit ja vaikutelman sipulipussista.

Tärkeää on myös, että vaatteet ovat ehjät. Onko nappi irti ja hihansuu rikki? Korjaussarjakollektiivi auttaa korjaamaan vaatteita.

Syksyllä on aika kaivaa villavaatteet ja tennarit kaapista. Katso ohjeet villavaatteiden hoitoon ja miten puhdistat kulahtaneet tennarit helposti. Myös kenkien hajujen ehkäisyyn ja poistoon on olemassa tehokkaita kotikonsteja.

Kenkien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, etenkin jos sinulla on vaivaisenluu. Tiesitkö, vääränlainen kenkä saa jopa niskat jumiin.

Lue myös: Ethän jättänyt näitä tekemättä? 5 asiaa, jotka kannattaa tehdä, ennen kuin otat uuden vaatteen käyttöön

Kommentoi

Kommentoi juttua: Loma ohi? 7 vinkkiä, miten pääset takaisin kuosiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.