kokonaisena paahdettu kukkakaali

Viikon ruokalista vko 49: Kaaliruokia koko viikoksi

Kaaliperheen kasvateista on vara valita! Tee valkokaalista klassinen kaalilaatikko, parsakaalista suloinen keitto ja kääräise jauhelihamureke savoijinkaalin kauniiden lehtien uumeniin. Kokonaisena paahdettu kukkakaali on näyttävän näköinen tarjottava vaikka itsenäisyyspäivän juhla-aterialla. Herkuttele nerokkailla kaaliruoilla koko viikko!

Maanantai

Kookos-kasviscurry

alle 30 min
4

Kookos-kasviscurry on thaihenkinen kasvisruoka, joka syntyy nopeasti porkkanasta, kukkakaalista ja ruusukaaleista. Halutessaasi voit rikastaa ruoan tölkillisellä kikherneitä. Tarjoa kookos-kasviscurry höyryävän kuumana keitetyn riisin kera.

Tiistai

Punakaali-suppilovahvero-perunapihvit

30-60 min
4

Suppilovahveroista, punakaalista ja perunoista valmistetut pihvit maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa hampurilaisten välissä.

Keskiviikko

Kaalilaatikko

yli 60 min
6

Kaalilaatikko on tuttu kotiruoka, jonka tuntevat kaikki. Perinteisen, pitkään uunissa haudutetun kaalilaatikon perusraaka-aineena on keräkaali, jonka joukkoon sekoitetaan jauhelihaa, sipulia, riisiä ja mausteita. Paras kaalilaatikko syntyy, kun malttaa antaa laatikon hautua riittävästi.

Torstai

Parsakaali-juustokeitto

alle 30 min
4

Parsakaalikeitto täytelöityy kermalla sekä cheddar- ja parmesaanijuustolla. Kruunaa annos paahdetulla pekonilla.

Perjantai

Savoijinkaalimureke

30-60 min
4

Savoijinkaalimureke on ruokapöydän katseenvangitsija. Perinteinen jauhelihamureke kääritään mehevään savoijinkaalikuoreen. Tällä murekkeella lähtee suurempikin nälkä.

Lauantai

Lohi-lehtikaalilaatikko

30-60 min
4

Lohilaatikko saa raikkaan päivityksen lehtikaalista. Tähän laatikkoon käytetään keitettyjä perunoita, joten niitä kannattaa tehdä edelliselle aterialle reilusti.

Sunnuntai

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

yli 60 min
0

Kokonaisena paahdettu kukkakaali on yksinkertaisen nerokas, helppo, herkullinen ja superkaunis kasvisruoka. Se näyttää paistettuna juhlavalta, mutta sen tekeminen onnistuu ihan minimaalisella vaivalla.

Jälkiruoka

Persimon-pannacotta ja rommipaahdettuja hedelmiä

yli 60 min
4

Persimon-pannacotta on elegantti aterian päätös. Aikuisten makuun maustettu fiini jälkiruoka terästetään tilkalla rommia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 49: Kaaliruokia koko viikoksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X