Itsenäisyyspäivän herkullinen menu

Itsenäisyyspäivänä nostetaan malja Suomelle ja valmistetaan helppo ja herkullinen ateria. Ruoat valmistetaan tietenkin kotimaisia makuja kunnioittaen, mutta keittiössä ei tarvitse hikoilla koko päivää.

Ennen ruokaa nautitaan trendikästä Earl Grey -glögiä, jossa meistuu kaneli ja neilikka. Alkoholiton glögi sopii kaikille. Jos mieli tekee jotakin kuohuvampaa, klassinen Kir-malja on raikas yhdistelmä mustaherukkaa ja kuohuviiniä.

Alkuun nautitaan lämmittävää keittoa, jossa pääosassa ovat kotimaiset juurekset. Voit lisätä keittoon aavistuksen juhlavuutta asettelemalla päälle hieman kylmäsavuporoa. Jo pieni määrä riittää tuomaan upean savuisen maun, joka sopii erinomaisesti yhteen juuresten maun kanssa.

ahvenfileet

Pääruokana tarjoillaan kermaisia ahvenfileitä, jotka ovat helppoja valmistaa, mutta sitäkin maukkaampia. Lisukkeeksi sopii kunnon perunamuusi, joka saa pehmeyttä voista ja kermasta.

Jos tarjoat aterialla mieluummin punaista lihaa kuin kalaa, on poron paahtopaisti juhlava ja maukas vaihtoehto. Poron seurassa maistuvat uunijuurekset ja puikulaperunakiusaus.

poron_paahtopaisti

Jälkiruokana tarjottavat mustikkatuorejuustomaljat kruunaavat aterian. Keksinmuruista, mustikoista ja kermaisen pehmeästä tuorejuustosta koottavat maljat sopivat vaikkapa innokkaiden apukokkien tehtäväksi.

Lisää ruokaideoita itsenäisyyspäivään:

Helpot cocktailpalat itsenäisyyspäivän juhliin
Itsenäisyyspäivän juhlapalat
Itsenäisyyspäivän menu x 2
Ruoka.fi: Itsenäisyyspäivän Suomi-menu: maa-artisokkakeittoa ja hirvipullia jallu-kermakastikkeessa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itsenäisyyspäivän herkullinen menu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X