Pähkinäiset kyssäkaalipihvit

Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

Kasviksia ja juureksia tulee syötyä kuin huomaamatta, kun ne piilottaa murekemassoihin. Pannulla tai uunissa paistetut pihvit hurmaavat rapealla pinnallaan ja pehmeällä sisuksellaan.

Kasvispihvit voi valmistaa melkein mistä vain kasviksista. Pähkinäiset kyssäkaalipihvit yllättävät täyteläisyydellään, joka saadaan aikaan purkillisella smetanaa ja kourallisella pähkinäjauhetta. Kananmuna sitoo kyssäkaali- ja porkkaraasteen yhteen, jolloin pihvit pysyvät kauniisti koossa. Ateriaa täydennetään keitetyillä perunoilla ja puolukkasurvoksella.

maa-artisokkapihvit

Ihastuttavat maa-artisokat yhdistetään jauhoisten perunoiden kanssa, jolloin lopputuloksena syntyy herkullisia maa-artisokkapihvejä. Miedonmakuinen murekemassa tarvitsee mausteiksi vain tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria. Suussa sulavat kasvispihvit paistetaan tirisevän kuumassa voissa ja nautitaan heti tuoreeltaan.

Bataattipihvit

Suloisten bataattipihvien kaunis väri on peräisin porkkanoista ja bataatista. Jalapeno, juustokumina ja tuore korianteri tuovat ripauksen eksoottisuutta makumaailmaan. Hienojakoinen murekemassa taputellaan pihveiksi ja hunnutetaan korppujauhoilla ennen paistamista.

Etikkapunajuuret tuovat pirteän säväyksen punajuuripihveihin, joissa maistuvat lisäksi peruna, sipuli ja mausteet. Vehnäjauhot ja kananmuna parantavat murekemassan rakennetta, jolloin pihvit pysyvät muodossaan kypsennyksen aikana.

kasvispihvit

Kasvispihvit uunissa on kevyt vaihtoehto, sillä uunissa kypsentäessä ei tarvita lisättyä rasvaa. Porkkanoiden ja sipuleiden luontainen makeus sointuu ihanasti happaman jogurtin kanssa, jolloin maut tasapainottavat toisiaan. Ohrasuurimoiden ruokaisuuden ansiosta kiljuvakin nälkä talttuu takuuvarmasti.

Kasvispihvit_ja_kvinoaa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti muodostavat trendikkään kokonaisuuden. Pirteän minttuinen halloumijuusto saa pihveissä seurakseen porkkanaa ja kesäkurpitsaa, joiden raikkaus ihastuttaa ruokaisan kvinoasalaatin rinnalla. Helppoa, hyvää ja terveellistä!

Katso myös Anna.fi: Kasvisruoka x 9

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X