Kiisseli kiehumaan – katso helpot ohjeet

Se valmistuu vaivatta noin vartissa, ja moneen kiisseliin riittää vain muutama kuiva-ainekaapista ja pakastimesta poimittu perusraaka-aine.

Kiisseli tuo monelle lapsuusmuistot mieleen, mutta vanha kunnon kiisseli on kelpo jälkiruoka tänä päivänäkin.

Kun kiisselin perusohje on tuttu, voi uusia makuyhdistelmiä loihtia lähes loputtomasti, kun kokeilee kiisseliin rohkeasti eri marjoja, hedelmiä ja muita raaka-aineita. Tavallinen marja- tai hedelmäkiisseli puolestaan nousee arjen yläpuolelle, kun mukaan lisää vaikkapa suklaata ja tarjoaa herkun kermavaahtopilven kera.

Marjakiisselin reseptillä syntyy monta maukasta kiisseliä, kun käyttää kiisseliin vaihdellen esimerkiksi vadelmia, mansikoita, punaherukoita, puolukoita, kirsikoita ja karhunmarjoja. Sekä tuoreet että pakastetut marjat käyvät kiisseliin, eikä lisäksi tarvitakaan välttämättä muuta kuin hiukan vettä, sokeria ja perunajauhoja. Nesteeksi kiisseliin sopivat mainiosti myös erilaiset mehut ja viiniäkin kannattaa kokeilla.

 

 

Kanelilla maustettu omenakiisseli on helppo jälkiruoka tai välipala, jonka ainekset löytyvät yleensä ympäri vuoden pienemmänkin lähikaupan valikoimista.

Kirpakan raikas sitruunakiisseli pehmenee täyteläiseksi, kun kiisseliin sekoittaa muna- ja kermavaahtoa.

Myös kuivatuista ja säilykehedelmistä voi keittää kiisseliä. Aurinkoinen aprikoosikiisseli keitetään aprikoosinektarista ja kuivatuista aprikooseista, joita liotetaan vedessä yön yli.

Kaakaojauhosta ja maidosta syntyy helppo suklaakiisseli, joka maistuu mainiolta etenkin haaleana hiukan kohmeisten pakastemansikoiden kera.

Lempeän vaniljakiisselin seuraksi sopivat kirpakammatkin marjat tai hedelmät.

Lue myös:
Jälkiruokia helposti ja nopeasti
Taio pakastemarjoista herkkuja
Ruoka.fi: Raparperikiisseli vaniljavaahdon kera

Kuvat: Kristiina Kurronen ja Jorma Marstio

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kiisseli kiehumaan – katso helpot ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X