Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto on täyteläinen kasviskeitto, joka hurmaa viehättävillä aromeillaan. Tomaatit paahdetaan uunin lämmössä ihanan maukkaiksi, jolloin niiden makeus tarjoaa mukavaa vastapainoa vuohenjuuston suolaisuudelle. Keittoon tulee lisäksi porkkanaa, perunaa ja linssejä, jotka keitetään kypsiksi lipstikalla maustetussa vedessä. Samettinen sosekeitto toimii erinomaisesti sekä alku- että pääruokana.

Kasviskeitto

Juhlava porkkana-maissikeitto on mainio aloitus hienolle illalliselle. Esikeitetyt maissintähkät ja valmis porkkanasose  nopeuttavat keiton valmistusta. Herkullinen kokonaisuus maustetaan kevyesti sipulijauheella, juustokuminalla ja kurkumalla. Kermaloraus viimeistelee keiton ja tekee siitä ihanan täyteläisen.

Lanttusosekeitto

Lumoava lanttusosekeitto tarjoilee lämpöä kotikeittöön ilmojen viiletessä. Voimakkaan makuiset lantut saavat rinnalleen perunoita ja sulatejuustoa, jolloin kokonaisuuden makupaletti pysyy miellyttävän hentona. Valmiin annoksen pinnalle ripotellaan karamellisoitua sipulia ja paahdettua siemensekoitusta. Syksyn suosikkikeitto maistuu niin sadonkorjuujuhlissa kuin maittavana lounaana.

129808-Kasvisminestrone.jpg

Perinteinen kasvisminestrone on kasvisten ilotulitusta – siitä pitävät huolen porkkana, herneet ja parsakaali. Keitolle tyypillinen tomaattisuus on peräisin tomaattisoseesta sekä valkoisten tölkkipapujen tomaattikastikkeesta. Italialaista alkuperää oleva ruoka viimeistellään parmesaanilastuilla ja tuoreella basilikalla.

sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto on klassikko vailla vertaa. Puoli kiloa sipuleita muuntuu osaavissa käsissä maukkaaksi keitoksi, johon kuiva valkoviini ja tuore timjami tuovat omat säväyksensä. Sipulien kuullottaminen ja keiton muhiminen vievät aikaa, mutta lopputulos on takuuvarma hitti ruokapöydässä. Ranskalaisklassikko viimeistellään paahtoleipäviipaleilla ja juustoraasteella, jotka gratinoidaan nopeasti kuumassa uunissa.

129838-bataattikeitto.jpg

Kupponen bataattikeittoa aloittaa hienostuneet juhlat tyylikkäällä tavalla. Bataatit ja Rosamunda-perunat keitetään ja soseutetaan samettiseksi keitoksi. Herkkuruoka kruunataan maustamattomalla jogurtilla ja siideritilkalla. Alkoholiton versio syntyy puolestaan kevyesti kuplivan kivennäisveden avulla. Höyryävän kuuma keitto kaadetaan kauniisiin kupposiin ja tarjoillaan välittömästi.

Borschkeitto

Aina yhtä maukas borchkeitto saa makunystyrät hyrräämään. Herkullisessa kasviskeitossa maistuvat punajuurten lisäksi porkkana, palsternakka ja kaali. Runsas valikoima erilaisia yrttejä ja mausteita tekevät makumaailmasta mukavan täyteläisen. Borchkeitolle ominainen hapokkuus saadaan aikaiseksi etikkalisäyksellä, minkä jälkeen keitto on valmis nautittavaksi smetanan kera.

Lisää herkullisia keittoja:
Hernekeitto neljällä tapaa
Sosekeitto valmistuu nopeasti
Lämmittävät keitot sopivat syyspäivään
Kuuma keitto lämmittää
Kylmä keitto x 7
Ruoka.fi: Keitto lämmittää keventäjää