Viikon ruokalista 4.9.-10.9.: Pirteät punajuuripyörykät ja muut helpot syysyruoat

Tällä viikolla ei turhia kikkailla keittiössä, vaan maukkaat arkiruoat valmistuvat varsin vaivatta ilman monimutkaisia keittiötoimenpiteitä. Helppojen punajuuripyöryköiden ja lämminsavulohipihvien sekä taivaallisen salvia-voipastan ja muiden maukkaiden ruokien reseptit löydät tuttuun tapaan viikon ruokalistalta.

voimasalaatti, cashewkastike ja hummus

Maanantai

Pähkinäinen voimasalaatti

30-60 min

Pähkinäinen voimasalaatti antaa virtaa viikkoon. Tofulla ruokaisaksi höystetyn salaatin juju on kermaisen täyteläinen kastike, joka surautetaan cashewpähkinöistä ja maustetaan makoisaksi valkosipulilla. Kastike on niin helppo ja mutkaton tehdä, että samalla vaivalla surauttaa vielä vihreän hummuksenkin salaatin kaverina tarjottavan leivän levitteeksi.

Lämminsavulohi-perunapihvit

Tiistai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min

Helpompaa ei voisi olla! Nämä lohipihvit tehdään valmiista perunasoseesta ja lämminsavulohesta. Mausteeksi lisätään sitruunaa ja tilliä. Pihvit kypsyvät pannulla kullanruskeiksi muutamassa minuutissa ja maistuvat makoisilta raikkaan salaatin kanssa tai vaikka burgereiden välissä.

tulinen makkaraminestorne

Keskiviikko

Tulinen makkaraminestrone

30-60 min

Ilmojen viilettyä alkaa taas tehdä mieli tuhdimpia keittoja. Tulinen makkaraminestrone pitää sinut lämpimänä, sillä se tehdään mausteisesta chorizosta ja liemeenkin lisätään tujaus chiliä. Ruokaisaan keittoon tulee mukaan myös spagettia, vihreitä papuja ja muita alkusyksyn suosikkikasviksia.

punajuuripyörykät

Torstai

Punajuuripyörykät

30-60 min

Raastettu punajuuri antaa perinteisille lihapullille pirteän pinkin vivahteen sekä rutkasti makua ja mehevyyttä. Hauska idea on myös korvata korppujauhot seesamisiemenillä. Helpoimmalla pääset, kun kypsennät punajuuripyörykät uunissa ja lohkot viereen myös perunoita paahtumaan.

Perjantai

Salvia-voipasta

Alle 30 min

Pastaa perjantain kunniaksi? Mikä jottei! Salvia-voipasta on italialainen klassikko, jonka raaka-ainelista ei pituudella päätä huimaa, mutta maku hurmaa taatusti. Salvialla ja sitruunalla maustettu ruskistetusta voista tehty kastike valmistuu pastan kypsyessä niin helposti, että kyseessä saattaa hyvinkin olla perheesi uusi lempiruoka.

itämainen uunilohi

Lauantai

Itämainen uunilohi

Alle 30 min

Itämaiseen uuniloheen saat paljon makua vähällä vaivalla, kun sekoitat marinadin inkivääri-, chili- ja valkosipulitahnasta sekä soija- ja kalakastikkeesta. Sudi marinadi kalafileelle ja lisää pinnalle vielä tuoretta korianteria sekä hienonnettua kevätsipulia. Uuni hoitaa kypsennyksen ja lisukeriisi kiehuu kattilassa melkein itsekseen, helpompaa ei siis voisi olla.

paahdettu broileri

Sunnuntai

Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

Yli 60 min

Kokonaisena paahdettu broileri on täydellinen sunnuntairuoka. Se on helppo maustaa ja täyttää, joten pienellä vaivalla saat siitä näyttävän ja herkullisen aterian. Lisukkeeksi tarjottavat juureksetkin kypsyvät kanan kanssa samassa vuoassa kuin itsekseen.

paahdettuja hedelmiä ja marjoja

Paahdettuja hedelmiä ja valkosuklaata

Alle 30 min

Kun broileri on nostettu uunista, on jälkiruoan vuoro. Lohko vuokaan omenoita, luumuja sekä päärynää, lisää päälle sokeria ja joukkoon tilkka rommia. Uunissa paahtuneet hedelmät ja niiden päälle sulanut valkosuklaa on huippuhyvää vaniljajäätelön kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 4.9.-10.9.: Pirteät punajuuripyörykät ja muut helpot syysyruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X