Viikon ruokalista: Kurpitsarisotto ja muut viikon suosikit

Tämän viikon ruokalista tarjoaa toinen toistaan herkullisempia ruokia. Maistuisiko Hasselbackan perunat lehtikaalipeston kera, sinihomejuustolla viimeistelty kurpitsarisotto tai lempeän mausteinen kookos-tofulaksa? Vai miltä kuulostaisi uunissa kokonaisena paahdettu rosmariinisiika herkullisten lohkoperunoiden kera?

kookos-tofulaksa

Maanantai

Kookos-tofulaksa

30-60 min

Täydellinen kylmän syyspäivän keitto on kookos-tofulaksa, jossa on sekä lämpöä että ruokaisuutta. Tofu, nuudelit ja cashewpähkinät täyttävät vatsan ja takaavat, ettei nälkä yllätä. Jos haluat tofuun superrapean pinnan, viipaloi se ensin, kuivaa sitten huolella ja paista kuumalla pannulla reilussa määrässä öljyä. Lisää tofu keiton joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

halstratut välimeren silakat

Tiistai

Pikahiillostetut Välimeren silakat

Alle 30 min

Tiesitkö, että saat silakkafileisiin superrapean pinnan myös ilman panerointia ja runsaassa rasvassa paistamista. Tarvitset vain suolaa sekä valurautapannun, jonka kuumennat todella, todella kuumaksi. Ripota pannulle suolaa ja lisää silakkafileet nahkapuoli alaspäin. Paahda, kunnes nahka on rapea. Pikahiillostettujen silakkafileiden Välimerellinen makumaailma syntyy tomaateista, pinjansiemenistä sekä sitruunasta.

juures-mozzarellasalaatti

Keskiviikko

Rapea juures-mozzarellasalaatti

Yli 60 min

Uskomattoman kaunis ja varsin herkullinen salaatti syntyy värikkäistä raita-, puna- ja keltajuurista, jotka juuri nyt ovat parhaimmillaan. Höystä salaatti pistaasipähkinöillä ja puhvelinmaitomozzarellalla tai jos kaipaat annokseen enemmän makua, vaihda mieto mozzarella aromikkaaseen vuohenjuustoon. Rapea juures-mozzarellasalaatti maistuu kevyenä ateriana sellaisenaan tai vaikkapa broilerin lisukkeena.

Lihapullat_ja_ruskea_kastike

Torstai

Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike

30-60 min

Kotiruokaklassikko lindströmin pihvit muovaillaan vaihteeksi pyöryköiksi ja tarjotaan ruskean kastikkeen sekä perinteisen perunamuusin kera. Kokeile maustaa ruskea kastike mustapippurin sijaan maustepippurilla ja lisää joukkoon myös tilkka maustekurkkujen lientä.

kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali

Perjantai

Kurpitsarisotto

30-60 min

Perjantai on tällä kertaa oranssi ja pehmeä, sen takaa syksyinen kurpitsarisotto. Ruoka viimeistellään sinihomejuustolla sekä saksanpähkinöillä.

rosmariinipaahdettu siika

Lauantai

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

30-60 min

Vaihda uunilohi siikaan ja muusi lohkoperunoihin. Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa ja maustetaan Välimerelliseen tapaan sitruunalla ja rosmariinilla. Lisukeperunat kypsyvät samalla pellillä melkein kuin itsestään.

parsakaali-kvinoapihvt, kermainen maissiisose, lehtikaalil-pestolla maustetut hasselbackan perunat

Sunnuntai

Lehtikaali-pestolla maustetut Hasselbackan perunat

Yli 60 min

Hasselbackan perunat on ikisuosikki, joka tässä ohjeessa saa twistiä appelsiinilla maustetusta lehtikaalipestosta. Paahda perunat uunissa pehmeiksi ja valele niitä ajoittain voisulalla. Pesto levitetään päälle juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa lehtikaalipestolla maustetut Hasselbackan perunat parsakaali-kvinoapihvien ja kermaisen maissisoseen tai vaikkapa broilerin kera.

punajuuribrowniet_kotiliesi

Punajuuribrowniet

Yli 60 min

Browniet mehevöitetään tällä kertaa punajuurella ja maustetaan lakritsinjuurijauheella. Siten sekä väri että maku pääsevät yllättämään herkuttelija iloisesti.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Kurpitsarisotto ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X