Viikon ruokalista vko 17: Parsa – 7 keväistä ohjetta

Tällä viikolla herkutellaan sesongin suosikilla, parsalla. Parsa sopii lisukkeeksi, muttei kieltäydy aterian pääroolistakaan. Pyöräytä parsa pyttipannuun tai munakkaaseen, herkuttele parsarisotolla ja samettisella parsakeitolla. Kokeile parsaa myös  grillattuna ja pizzan täytteenä. 

Maanantai

Parsafritatta

30-60 min
8

Parsafrittata saa lisämakua parmesaanijuustosta ja basilikasta. Mehevääkin mehevämpi munakas valmistuu helposti uunissa.

Tiistai

Katkarapu-parsapyttipannu

alle 30 min
4

Katkarapu-parsapyttipannu pyöräytetään perunoista, parsoista ja katkaravuista. Suolayrtti tuo keväiseen pyttipannuun makua.

Keskiviikko

Parsakeitto

30-60 min
6

Parsakeitto on nopea ja helppo valmistaa. Kermaisen pehmeä parsakeitto saa täyteläisyyttä perunasta ja valkosipulituorejuustosta, raikkautta tuoreista yrteistä. Osan nesteestä voi korvata tilkalla valko-tai kuohuviiniä. Parsanvarret sopivat hyvin keittoainekseksi. Tarjoa nuppuiset latvat sattumina tai vaikkapa salaatissa. Parsakeittoon voi käyttää myös koko parsan.

Torstai

Parsarisotto

30-60 min
4

Parsarisotto on parsakauden täyteläinen herkkuruoka, joka maistuu sellaisenaan tai paistetun kalan kera.

Perjantai

Varhaisvihannespizza

30-60 min

Hemmottele perhettäsi värikkäällä varhaisvihannespizzalla. Vihreät parsat, kevätsipulit sekä herneet ja herneenversot tuovat kevään kielelle.

Lauantai

Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette

alle 30 min
4

Tuore parsa on varma kevään merkki. Parsan voi keittää tai grillata kypsäksi. Yhdistä se salaattiin juuston ja hedelmien seuraksi ja tarjoa lisukkeena esimerkiksi lihan tai kalan kanssa.

Sunnuntai

Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike

yli 60 min
10

Grilliliha sopii juhliin ja viikonloppuun. Naudan sisäfilee valmistuu nopeasti grillissä. Samalla grillaat parsat lisukkeeksi. Holldandaise on klassikkokastike ja helppo tehdä.

Jälkiruoka

Donitsit uunissa

alle 30 min
12

Donitsit uunissa valmistuvat kätevästi donitsipellillä ilman vaivalloista rasvalla läträämistä. Sitruuna antaa suussa sulaville uunidonitseille keväistä makua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 17: Parsa – 7 keväistä ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X