Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

Kokosimme perinteisistä herkuista poiketen pääsiäispöydän juhlaherkut tutusta arkiruoasta, broilerista. Kevyt, edullinen broileri sopii moneen makuun ja useimpien ruokavalioon.

Broileri sopii pääsiäisruoaksi mainiosti. Siitä saa nopeasti ja helposti ruokaa juhlapöytään. Broileri on karitsanpaistin rinnalla todellinen pääsiäisruokien klassikko. Miedonmakuinen broileri kestää hyvin maustamista, joten kokeile rohkeasti eksoottisia mausteita tai sitruunaa ja tuoreita yrttejä. Kokosimme tarjolle maistiaisia jokaiseen makuun, piirakoista kokonaisiin broilereihin.

Pääsiäisruokana kokonainen broileri

Kokonainen uunissa paistettu broileri on näyttävä tarjottava.

Uunikana muhii meheväksi sitrusten ja yrttien kanssa ja pysyy mehevänä miedossa lämmössä haudutettuna. Aavistus vaahterasiirappia antaa makean viimeistelyn kokonaiselle uunissa paahtuvalle kanalle.

Kun haluat päästä vähällä vaivalla, laita kokonaisen broilerin kanssa uuniin myös lisukkeet. Uunibroilerivuoka vaimistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.

Jos pääsiäisen sää suosii grillaajaa, valmista broileri halsterissa. Aukaistu broileri valmistuu grillissä meheväksi, ja on ihan toista kuin kaupan grillibroilerit. Broileri on helppo kääntää halsterissa eikä liha tartu kiinni ritilään.

Broileripihvejä pääsiäisruoaksi

Broilerin jauhelihasta ja linsseistä pyöräytetyt broileripihvit saavat makua punaisesta pestosta, parmesaanista ja paprikasta. Yhdessä broileripihvien kanssa kypsyvät uunissa kätevästi myös rapeat uuniperunat.

Marokkolaiset broilerifileet sopivat pyhän pääruoaksi. Kuivatut hedelmät ja pinjansiemenet antavat tomaattikastikkeelle marokkolaista makua. Tarjoa broilerifileiden lisänä salaattia tai kauniin keltaista kurpitsarisottoa. Risoton voi maustaa myös broilerin täytteeksi tehdyllä hedelmä-sipuliseoksella.

Italian-kävijät tuntevat ohueksi nuijitusta vasikanleikkeestä paistetun saltimbocca alla romanan. Samalla reseptillä syntyy mehevä ja maukas
pihvi broilerin rintapaloista.

Keveitä broileriherkkuja pääsiäiseen

Alkuruokana tai kevyenä ateriana voi tarjoilla keväisen broilerisalaatin, jota raikastavat makeat hedelmät, kuten omena, päärynä, ananas ja granaattiomena.

Itämainen alkukeitto sopii paitsi alkuruuaksi, myös kevyeksi iltapalaksi. Aidon thaimaalaisen makuvivahteen aikaansaamiseksi liemi vaatii mausteikseen ainakin chiliä tai tulista currytahnaa, valkosipulia, sitruunaruohoa ja mausteena käytettävää kalakastiketta.

Grillattu korianterikana on rentoa ruokaa, joka voi valmistaa grillin sijaan yhtä hyvin uunissa paahtamalla. Korianterimarinadi antaa broilerinlihalle raikkaan maun.

Broileripiirakoita ja leivoksia

Tutun uunivuokaan tehdyn lasagnen sijaan juhla-aterialla tarjotaan somia lasagneleivoksia, jotka täytetään broileri-tomaattikastikkeella ja sinihomejuustokastikkeella.

Juhlaleipuri pyöräyttää teepöytään muhkean pääsiäispiirakan, joka käy kokonaisesta ateriastakin. Pinaatti ja kananmuna antavat broileripiirakalle keväisen värityksen. Pohjana voi käyttää myös valmistaikinoita.

Välimerellisen broileripiirakan viimeistelevät pinnalle nostettavat herkulliset höysteet, kuten rucola, oliivit ja fetajuusto.

Lue myös Anna.fi/Ruoka:  Vaivaton pääsiäismenu

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X