Mansikkaherkut: 5 suussa sulavaa reseptiä!

Mansikat kypsyvät kesän marjoista ensimmäisenä. Kokosimme tarjolle Kotilieden suosikkireseptejä kautta aikain, joissa kaikissa maistuu ihanasti mansikka.

Mansikkaherkut tuovat kesän maun kielelle.  Mansikka on herkullista sellaisenaan mutta mansikasta loihdit myös maistuvat jälkiruoat ja leivonnaiset. Nauti tuoreista marjoista nyt kun satokausi on päällä ja kokeile jotain uutta.

Lue lisää: Tunnetko mansikkalajikkeet?

Kotilieden maukkaat mansikkaherkut

Mansikkaa aamiaiseksi

marja-hedelmäsalaatit, mansikkaherkut

Nauti raikas marja-hedelmäsalaatti aamupalana tai viimeistele salaatti valkosuklaalla maustettulla vaniljakastikkeella ja saat herkullisen jälkiruoan.

Mansikkasmoothie maistuu kylmänä aamupalalla tai välipalana. Kauraleseet tai -hiutaleet tuovat mansikkasmoothieen kuituja, ja mukaan voi lisätä myös yön yli vedessä lionneita vehnänjyviä.

Suussasulavia jälkiruokia herkutteluhetkiin

mansikkajälkiruoka

Kondensoidusta maidosta, turkkilaisesta jogurtista ja mascarpone-juustosta syntyy alle puolessa tunnissa tiramisun tyyppinen mansikkajälkiruoka, jonka pyöräytät helposti vaikkapa mökkikeittiössä.

Mansikkatrifle

Appelsiinilla säväytetetty mansikkakakku, mansikkatrifle,  valmistuu alle tunnissa.

Mansikkakakku on kesän ykkösherkku

Mitä olisivat kesäkahvit ilman mansikkakakkua? Perinteinen mansikkatäytekakku täytetään tuoreilla mansikoilla, raparperisoseella ja kermavaahdolla, jonka voi maustaa kinuskilla tai kondensoidulla maidolla.

Mansikan ystävän muistilista

Osta mansikat ajoissa pakkaseen

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton arvion mukaan mansikan pääsatokausi jatkuu yleensä juhannuksesta vielä muutaman viikon. Mattimyöhäisille on yleensä elokuussa tarjolla vain pientä marjaa.

Oma maa mansikka

Suosi suomalaista. EU:n määräysten mukaan mansikan alkuperämaamerkinnät pitää olla selvästi näkyvillä jokaisella myyntipaikalla.

Osta tai kerää itse

Poimimalla mansikat itse säästät hinnassa ja lisäksi voit valita mitkä marjat poimit. Mansikan suoramyynti- ja itsepoimintatilat löydät Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuilta.

Avainsanat

Keskustelu

Syödäänkö nykyään enää mansikkamaitoa? Lapsena kesään kuului aina mansikka- ja mustikkamaito.

Voi sepä oli ihana herkku! Pitääkin muistaa laittaa lapset mustikkametsään edes muki kourassa, niin saavat ihanaa mustikkamaitoa…

Hienostunut mansikkajälkkärivinkki: Sokeroi mansikat (1l) ja lirauta päälle 2 tl ruusuvettä, sekoita ja anna imeytyä jääkappissa!

Ruusuvettä löytää parhaiten jostain itämaisesta kaupasta! Suosittelen todella kokeilua – viime kesänä lumosin vieraat tällä hienostuneella jälkkärillä. Tarjoile esim coctail-laseista niin se kruunaa hienonkin illallisen!

Eikö ruusuvesi ole sitä, jolla 70-luvun alussa nuorina tyttöinä puhdistettiin ihoa ja tunnettiin itsemme isoiksi ja hienoiksi. Sai apteekista. Mitä tulee mansikoihin, niin mansikkamaitoa sen olla pitää.

Kommentoi juttua: Mansikkaherkut: 5 suussa sulavaa reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X