hot dog

Ruokalista viikko 17 – vappuherkkuja koko viikoksi

Vappuviikko tekee ruokalistankin sisällöstä astetta veikeämmän! Tarjolla on vappuherkkuja: hauskaa sormisyötävää, rentoa katuruokaa sekä ruokaisia salaatteja, jotka sopivat ateriaksi sellaisenaan tai pakattavaksi piknikille. Ohjeillamme leivot myös parhaat vappumunkit.

Vappuviikkona ruokailuhetkessä saa olla mukana ripaus karnevaalitunnelmaa! Nosta pöytään pikkuisen ruokaisampi perunasalaatti, tarjoa kasvishodarit, jotka maistuvat sekasyöjillekin ja kerää kehut munkeilla, jotka täytetään suolakinuskilla. Kurkkaa myös muut ohjeet, joilla laadit vappuherkkuja koko viikoksi!

Ruokalistalla vappuherkkuja

Maanantai: Välimeren pastasalaatti

Välimeren pastasalaatti maistuu niin lounaaksi kuin rennon illanvieton evääksi. Ruokaisa salaatti kootaan pienikokoisista keitetyistä pastoista, kalamata-oliiveista, aurinkokuivatuista tomaateista, mozzarellapalloista ja makeasta suippopaprikasta. Kastikkeen virkaa ajaa aurinkokuivattujen tomaattien öljystä, punaviinietikasta ja mausteista tehty sekoitus. Letkeään tunnelmaan kohottavat myös tacosalaatti sekä makaronisalaatti.

Tiistai: Rapu-perunakroketit ja yuzumajoneesi

Rapu-perunakroketit ja yuzumajoneesi ovat loistava naposteltava buffetpöytään! Jättikatkaravun pyrstöistä ja perunoista pyöräytetyt pyörykät saavat rapean pinnan, kun käytät leivitykseen pankojauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja. Dippisoosina toimii majoneesi, johon lisää ytyä tuo sitruksilla maustettu soijakastike eli yuzukastike. Kukkakaaliwingsit eli kuorrutetut kukkakaalit sekä muikut ja mätidippi ovat myös herkullisia sormisyötäviä.

Keskiviikko: Vietnamilainen kanasalaatti

Vietnamilainen kanasalaatti on yksi parhaista tavoista nauttia rouskuvasta varhaiskaalista. Herkullinen kaalisalaatti tarjoaa mehevyyttä, purutuntumaa ja chilin ja inkiväärin tarjoilemaa potkua samalla haarukallisella. Salaatti valmistuu näppärästi kypsästä broilerin fileeleikkeestä. Varhaiskaalista sekoittuvat myös kaali-pähkinäcaesar ja grilliruokien ykköslisuke, coleslaw-salaatti.

Torstai: Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

Pankopaneroidut kananuijat ovat rapeasta kanasta tykkäävän valinta. Viimeistelty makuelämys on taattu, kun tarjoat pankojauhoilla kuorrutetut broilerin nuijat rakuunadipin kanssa. Vai nostattaisivatko karnevaalifiiliksen sittenkin paremmin pintaan kananugetit tai grillattu caesarsalaatti?

Perjantai: Peruna-kikhernesalaatti

Ei vappua ilman perunasalaattia! Peruna-kikhernesalaatti takaa, että nälkä lähtee, vaikkei pöydässä muuta tarjottaisikaan. Ruokaisan salaatin viimeistelee punaviinietikka. Astetta fiinimpään ruokahetkeen sopii parsa-perunasalaatti. Talleta reseptikirjaasi myös perinteinen perunasalaatti.

Lauantai: Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset

Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset ovat vappuaaton pirskeiden hittitarjottava. Itse tehty vegemakkara hurmaa myös sekasyöjät, ja palsternakkaranskalaiset ovat oiva vaihtoehto tutuille ranskanperunoille. Hodarivuoka on ratkaisu, kun isolle porukalle pitää saada nopeasti purtavaa. Ja mitä olisikaan vappuaatto ilman munkkeja! Munkit suolakinuskitäytteellä on varma valinta.

Sunnuntai: Sillitortilla

Jäikö vappupiknikiltä yli perunoita ja silliä? Paista niistä maukas sillitortilla. Tätä nerokasta hävikkiruokaa ei nimestä huolimatta pidä sekoittaa texmexiin, sillä kyseessä ei ole täytetty vehnälettu vaan munakas. Myös lihapullapelti maistuu vappulounaana. Jälkiruokapöydän ykkönen on tuttua kermakaramelliä imitoiva Omar-munkki.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 17 – vappuherkkuja koko viikoksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X